10 gelukstips om vrolijk de donkere winter door te komen

10 gelukstips om vrolijk de donkere winter door te komen

Vind je het soms moeilijk om optimistisch te blijven tijdens donkere winterdagen? Dit zijn tien gelukstips om vrolijk de donkere winter door te komen.

1. Zie de mooie dingen van de winter

In de winter zijn de mooiste vormen en kleuren waar te nemen. Heb je wel eens goed gekeken naar bomen en struiken in dit seizoen? Zonder blaadjes zijn hun contouren extra goed te zien. Die vormen zijn vaak prachtig. Misschien merk je ook op dat sommige struiken een mooie dieprode kleur hebben en dat riet wel goud lijkt. Geniet van alle schoonheid die de winter op deze manier aan je laat zien.

2. Probeer dankbaar te zijn met gewone dingen

Dankbaarheid maakt gelukkig, dus probeer eens om oprecht dankbaar te zijn voor alles wat je hebt. Sta bijvoorbeeld eens stil bij zoiets gewoons als een dak boven je hoofd, een warm huis en drie voedzame maaltijden per dag. Juist in de winter zijn dit dingen die je kunt waarderen.

3. Kweek kiemgroenten

Word jij ook zo blij van het zien van jonge, frisse scheuten van ontkiemende plantjes? Kweek dan zelf kiemgroenten in de winter. Met hun groeikracht geven ze je een enorme dosis positiviteit. Kiemgroenten zijn ook nog eens heel gezond, dus je doet je lijf er ook een plezier mee.

4. Maak gebruik van het vroege donker

Het vroege donker is niet alleen vervelend. Het nodigt uit om tot rust te komen en te ontspannen. Steek een paar kaarsen aan, pak een goed boek of een gezellig tijdschrift en ga bij de warme kachel zitten.

5. Geef jezelf iets moois

De winter met zijn feestdagen is het seizoen waarin we elkaar graag iets geven en aandacht aan elkaar besteden. Heb je het idee dat je enkel met anderen bezig bent? Geef jezelf dan ook iets moois cadeau. Bijvoorbeeld een mooie kaars, een interessant boek of een lekker geurtje.

6. Lachen

Lachen is gezond en maakt gelukkig. Voel je je een beetje down? Bekijk dan humoristische filmpjes of maak tijd voor een lachfilm. Je merkt dan waarschijnlijk vanzelf dat er een lach op je gezicht verschijnt en dat je je wat lichter voelt.

7. Massage

Massage kan een bijzonder weldadig effect hebben. Zowel op je lichaam als op je stemming. Je kunt jezelf een fijne hand- of voetmassage geven. Je kunt natuurlijk ook je partner of een goede vriendin vragen om je te masseren. Gebruik een heerlijk geurende massageolie om het weldadige effect te versterken en een gelukzalig gevoel te ervaren.

8. Warm bad

Een warm bad is niet alleen heerlijk om te ontspannen. Water helpt ook om alle zwaarte van je af te laten stromen. Hetzelfde geldt voor een douche, dus geniet hier wat vaker bewust van in de winter.

9. Laat edelstenen voor je werken

Wist je dat je edelstenen kunt inzetten om vrolijk de donkere winter door te komen? Zo maakt een edelsteen als jaspis gelukkig, schenkt seleniet je positiviteit en geeft toermalijn je positieve energie. Met een edelsteen ketting draag je deze stenen steeds bij je en kun je deze voor je laten werken.

10. Zet geur in

Geuren kunnen je vrolijk maken. Vooral de geuren van sinaasappel en mandarijn peppen je humeur meteen op. Steek een geurkaars aan, zet geurstokjes neer of haal een aroma diffuser in huis. Sommige diffusers geven naast geur ook nog sfeervol licht of zorgen voor rustgevende muziek. Dat heeft een extra positief effect op je stemming.

Eén gedachte over “10 gelukstips om vrolijk de donkere winter door te komen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten