10 last minute kampeertips!

kampeertips

Ben je nog niet op vakantie geweest of zijn er plannen maar zijn deze nog niet concreet? Ga dan lekker kamperen! Vroeger ben ik altijd met mijn ouders gaan kamperen en dat was hartstikke leuk. Zo gingen we namelijk jaren achter elkaar naar dezelfde camping in Zuid-Frankrijk en zowel mijn ouders als ik en mijn zusje genoten daar elk jaar van. Of je nu ver weg gaat of kortbij kampeert…deze 10 kampeertips zullen je vakantie wat makkelijker maken!

1. Stippel je route uit

Als je precies weet waar je heengaat dan is dit natuurlijk makkelijk. Waar we vroeger werkten met een papieren wegenkaart is er nu Google Maps. Voer je beginpunt en eindbestemming in en print uit. Ook al heb je een TomTom, toch is een uitdraai geen overbodige luxe. Stel dat je navigatiesysteem ineens kapot gaat, dan heb je in ieder geval nog iets om op terug te vallen. Onthoud voor jezelf ook de grote steden waar je langskomt, zodat je in tijd van nood ook altijd de borden kunt volgen.

2. Pak kritisch je spullen in

Ga je met een caravan, dan kun je zeker wat meer meenemen. Een caravan heeft natuurlijk ook een laadvermogen, maar je kunt er een boel in kwijt. Ga je enkel met de auto en een tent, wees dan wat kritischer. Het moet namelijk allemaal in je auto. Past het niet dan kun je altijd nog een dakkoffer overwegen. Bedenk je wel dat je spulletjes of in je tent moeten liggen op plaats van bestemming of in je auto.

3. Zorg voor entertainment aan boord

Zeker als je lang onderweg bent is entertainment belangrijk voor je kinderen. Of ze nu klein of al wat ouder zijn maakt niet uit. 12 uur in een auto zitten is voor iedereen lang en vooral voor kinderen die eigenlijk liever willen spelen. Entertainment kan in de vorm van een iPad met leuke spelletjes en films erop, maar ook spelletjes voor onderweg, een kleurboekje (met kleurpotloden en geen stiften! Denk aan je auto haha) of een vakantiedoeboek. Maak er iets leuks van door kleine cadeautjes voor je kinderen te kopen, waarvan ze er elk uur één mogen openmaken.

4. Yummy Yummy

Snoepen is natuurlijk slecht, maar het houdt je kinderen ook rustig. Niet dat ik mijn kids altijd stil houd met een snoepje (heel eerlijk: de loedermoeder in mij doet dat af en toe wel), maar bij vakantie hoort lekker eten en dus ook snoepjes. Zorg voor lekkere, maar ook goede snacks. Hierbij kun je dus ook denken aan fruit. Smeer boterhammen of broodjes en pak het op een leuke manier in. Zo worden stoppauzes lekkere en leuke eetmomentjes.

5. Zorg voor een goede kampeeruitrusting

Hierbij ligt het eraan of je met de tent gaat of met de caravan. Met de caravan heb je namelijk andere dingen nodig dan dat je met de tent gaat. Het belangrijkste bij een tent is dat je een goede tent koopt! Ga niet voor die cheap ass tent van de Aldi, maar koop een goede kwalitatieve tent. Hij moet namelijk twee of drie weken jou voorzien van onderdak. Gemak bij het opzetten is daarbij ook fijn en nog fijner is dat hij meerdere weersomstandigheden weet te weerstaan. Daarbij koop je een tent voor langere periode, dus het is een investering die je de komende jaren alleen maar plezier en gemak oplevert.

6. Houdt waardevolle spullen in je auto

Het is triest, maar tegenwoordig moet je heel goed op je spullen letten. Alles wat je dierbaar is en wat waardevol is bewaar je dan ook het best in de auto. Natuurlijk kan deze ook gestolen worden, maar een tent openmaken of een caravan openbreken is veel makkelijker dan een auto.

7. Kook lekker zelf

Uiteten is natuurlijk lekker luxe en geeft net wat meer vakantiegevoel dan dat je zelf moet ploeteren voor je eten. Toch heeft het wel wat om zelf te koken bij je tent/caravan. Mijn moeder kookte meerdere malen per week en we wisselden dit af met uiteten en een frietje of pizza halen. Perfect!

8. Ga er lekker op uit

Wij zaten altijd op een camping waar ontzettend veel te doen was. Zo waren er zwembaden, een discotheek, winkeltje en zelfs een bibliotheek en kapper/schoonheidssalon. Superdeluxe natuurlijk, maar toch blijf je niet continu op de camping. Bezoek eens een leuk stadje of ga eens naar het strand i.p.v. elke dag aan het zwembad te liggen, huur een fiets of loop lekker door de natuur.

9. Shop bewust

Als je zelf gaat koken ga dan naar een plaatselijke grote supermarkt en koop niet alleen maar alles in de campingwinkel. Deze zijn vaak erg duur. Wij gingen altijd ’s morgens naar de campingwinkel voor vers stokbrood en voor last minute dingen die we vergeten waren of vers moesten zijn. De rest haalden we in een grote supermarche.

10. Schoonmaken

Natuurlijk ga je niet op vakantie om schoon te maken, maar houdt het een beetje bij en al je spullen blijven mooi en schoon. Veeg bijvoorbeeld elke dag even en ruim je spullen op meteen nadat je ze hebt gebruikt. Aan het einde van de vakantie kun je nog even alles schoonmaken, zodat het schoon opgeborgen wordt en je thuis niet weer alles overhoop moet halen om nog schoon te maken.

Ga of wil je nog kamperen deze zomer? Hopelijk heb je dan wat aan mijn last minute kampeertips! Heb je nog kampeerspullen nodig, bezoek dan eens campz.nl. Hier kun je terecht voor superveel items rondom je kampeervakantie!

Ben jij wel eens gaan kamperen?

3 gedachten aan “10 last minute kampeertips!”

    1. Hahaha ja beestjes…daar heb ik ook niks mee hoor. Wij hadden bij mijn ouders in de caravan eens een hele grote spin ??? my god dat ik dat overleefd heb ??

  1. Kamperen, wij deden dat vroeger elk jaar met de caravan en de tent! Zo leuk vond ik dat altijd. Lekker zelf koken op de camping is juist super leuk vind ik! Het heeft echt iets… een bepaalde sfeer ofzo haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten