3 dingen die je beter niet tweedehands koopt

We leven in dure tijden waarin we steeds minder krijgen voor ons geld. Gelukkig wordt er in Nederland al jaren volop gehandeld in tweedehands spullen via Marktplaats of kringloopwinkels. Veel dingen kun je ook prima tweedehands kopen als je zo een hoop geld kunt besparen. Maar niet alles is even geschikt om tweedehands te kopen. Daarom bespreken we drie zaken die je in ieder geval beter níet tweedehands koopt.

Een matras

Goede matrassen zijn bijzonder duur en er is eigenlijk weinig zo lastig als het kopen van een passend matras, omdat je er eerst een tijdje op geslapen moet hebben om er echt een goed oordeel over te kunnen vellen. Laat dat echter geen reden zijn om géén nieuw matras te kopen maar een tweedehands matras te nemen. Natuurlijk lig je in hotels ook op een meer-dan-tweedehands matras, maar dat is maar voor een korte tijd. Naast het feit dat een gebruikt matras vaak doorligplekken heeft, is het ook onhygiënisch. Iemand anders heeft er al op liggen zweten, heeft misschien wel eens in bed geplast of er andere lichaamssappen op achter gelaten. Spaar liever wat langer door voor een schoon, nieuwe matras dat zich naar jouw lichaam kan vormen.

Een motorhelm

Als je wel eens bij iemand achter op de motor kruipt, of brommer wilt gaan rijden maar niet te veel kwijt wil zijn, is de verleiding er wellicht om op zoek te gaan naar een goedkope tweedehands helm. Dat is echter af te raden. Ten eerste weet je niet wat er al mee gebeurd is. Als de helm al een tik te verduren heeft gehad, kan de bescherming verminderd zijn. Daarnaast past de binnenkant van de helm zich aan aan het hoofd van de drager, dus koop je met een tweedehands helm een helm die zich gevormd heeft naar andermans hoofd. Koop gewoon een goede, nieuwe motorhelm bij ChromeBurner.nl.

Keukenmachine of blender

In de kringloopwinkel kom je allerhande tweedehands elektronische apparaten tegen, waaronder ook keukenapparaten. Heb jij je ook laten vallen op een interessante tweedehands keukenmachine of blender bij je lokale kringloopwinkel? Denk er dan nog maar eens extra over na. Vaak worden deze apparaten weggedaan omdat de messen bot zijn geworden, waardoor het apparaat niet meer goed functioneert. Daarnaast moet je op je hoede zijn voor verborgen etensresten die ergens in het apparaat aan het schimmelen kunnen zijn en een gezondheidsrisico vormen. Je kunt beter online zoeken naar een leuke aanbieding voor een nieuwe keukenmachine of blender.

Veel dingen die je tweedehands kunt aanschaffen kunnen de moeite waard zijn, zoals bijvoorbeeld meubels. Maar koop dus niet zomaar alles tweedehands. Soms is goedkoop immers duurkoop. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten