3 manieren om intens te genieten van het najaar

najaar

Zo langzamerhand doet het najaar zijn intrede en hoewel ik echt van de zomer houd met zijn warme dagen heeft het najaar ook wel weer iets gezelligs. De herfst is altijd lekker knus in huis en een heel fijn seizoen om ook buiten te vertoeven. Moet je nog heel erg wennen aan het idee van koudere dagen die al sneller donkerder worden? Met mijn drie tips ga jij ook intens genieten van het najaar!

1. Zoek de warmte in huis op

Een heel punt dit jaar is de verwarming binnen. Door de hoge gasprijzen willen en kunnen we niet altijd de verwarming op standje behaaglijk zetten, maar dat wilt natuurlijk niet zeggen dat we in de kou moeten zitten. Sterker nog…je kunt het heerlijk warm maken in huis zonder dat die verwarming hoog aan staat. Wij vertikken het namelijk om nu eind september de verwarming al aan te zetten, maar in de avond kan het best afkoelen. Een fijne dikke deken voor op de bank is dan heerlijk! Ook overdag kun je dit even over je heengooien wanneer dat nodig is. Pak geregeld een lekkere kop thee erbij en gebruik desnoods een elektrische deken die niet al teveel stroom verbruikt. Kaarsjes aan en het is lekker behaaglijk in huis!

2. Warme drankjes

Het seizoen van de lekkere warme drankjes gaat ook weer beginnen. Denk aan een lekkere grote mok met koffie, warme thee of een lekkere uitgebreide en luxe mok met warme chocomel en slagroom. Gooi er om het helemaal goed te doen nog wat mini marshmallows op en geniet! Koffie bestellen kan overigens makkelijk online, dus hier hoef je de deur niet meer vooruit. Ik weet niet zo goed waarom, maar juist dit seizoen is het heel gezellig om na een lekkere frisse wandeling thuis te komen met een warme kop in je handen. Genieten!

3. Buiten vertoeven

Kou hoeft niet altijd te betekenen dat je binnen moet blijven. Sterker nog…het is supergezond om er lekker op uit te gaan en in de buitenlucht te verblijven. Maak bijvoorbeeld eens een gezellige herfstwandeling. Gaan de kindjes mee? Zoek dan een leuke herfstbingo op internet, print die uit en laat ze deze meenemen. Kindjes gaan dan op zoek naar alle items van de plaatjes op de bingo. Ze zijn er zo een uur mee zoet, terwijl jij lekker een frisse neus haalt in het bos. Mocht je nu echt een lange wandeling maken? Kijk dan vooraf of er op het midden van de route een stoppunt is waar je lekker even kunt zitten en kunt opwarmen. Uiteraard met een lekkere koffie of warme chocomel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten