3 tips bij het stylen van je haar

Olaplex Shine Bright Holiday Set

Als jij jouw haren gewassen hebt, hoe style je ze dan? Laat je ze aan de lucht drogen of ga je voor een föhn of warmteborstel? Style je ze erna nog verder af of is dat niet meer nodig? Allemaal hebben we ander haar en dragen we het anders en dus hebben we ook onze eigen haar routine. Met deze 3 tips wordt het stylen van jouw haar een eitje!

1. Op de koudste stand afblazen

Als je jouw haren aan de lucht laat drogen kun je deze stap overslaan, want deze gaat enkel om het föhnen van je haar. Het is heel verleidelijk om jouw föhn om standje hoog te zetten, zodat je haren snel drogen. Doe dit niet, want te warm is echt niet goed voor je haren. Vaak heb je nog een standje minder, welke ook warm is maar niet meteen zo heet. Beter kun je deze kiezen. Zijn je haren eenmaal droog? Blaas dan op de koudestand van je föhn even af. Op die manier sluiten de haarschubben en krijgen je haren een mooi glansje. Ook heb je hierdoor minder kans op pluis.

2. Hittebescherming

Breng voor het föhnen een hittebeschermer aan, zoals deze Olaplex No7 Bonding Oil! Super belangrijk en helaas slaan heel veel mensen dit nog wel eens over. Zo zonde, want het is in een mum van tijd aangebracht en je bespaart jezelf (en jouw haren) er een hoop leed mee. Een hittebeschermer zorgt er namelijk voor dat jouw haren beschermd zijn tegen de hitte van jouw styling tools. Dat kan dus een föhn zijn, maar ook een stijltang en een krultang. Het legt een laagje op jouw haren waardoor ze niet beschadigen tegen de hete invloeden van de tools. Zo verbrand je je haren hier niet mee en drogen ze niet uit. Altijd toepassen dus!

3. Stijltang/krultang

Gebruik je erna nog een stijltang of een krultang om je haren in vorm te brengen? Breng dan opnieuw die hittebescherming aan en kies voor maximaal 160 graden. Op veel tools kun je gelukkig tegenwoordig de temperatuur instellen, zoals bij de tools van BaByliss, waardoor je zelf in de hand hebt hoe warm het wordt. Sommige tools gaan tot 230 graden, maar jongens…dit is echt te warm en geheel onnodig. Let hier dus goed op!

Hoe style jij jouw haren altijd?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten