3 tips om betaalbare (merk)kinderkleding te kopen

Lijkt het soms ook wel alsof jouw kind van de ene op de andere dag een paar centimeter is gegroeid? Dan kan je nog best wel gelijk hebben. Kinderen groeien als kool en door een groeispurt kan het plotseling zo zijn dat zijn of haar hele gaderobe niet meer past. Dat betekent dus ook dat er weer geshopt moet worden voor nieuwe kinderkleding. Hoewel dit heerlijk is om te doen, kost het natuurlijk ook wel wat. En gezien de meeste mensen niet over een oneindig budget beschikken, is het wel zo fijn om hier het nodige op te kunnen besparen. 

Nu zou je voor budgetkleding kunnen kiezen. Helaas wordt deze kleding meestal niet onder de beste omstandigheden geproduceerd. Daarnaast laat de kwaliteit ook vaak te wensen over. Daarom gaat de voorkeur meestal uit naar kwalitatieve merkjes. Maar hoe zorg je ervoor dat dit nog betaalbaar blijft? Zeker wanneer je kind enorm hard groeit? Hier vind je 3 handige tips. Geheel budgetproof! 

1. Creëer een capsule garderobe 

De zogenaamde capsule garderobe is tegenwoordig ontzettend populair. Hierbij wordt er niet alleen geminimaliseerd in de kledingkast, maar ook gekeken naar de wijze waarop kledingstukken met elkaar gecombineerd kunnen worden. Zo worden bijvoorbeeld meer basic items gekocht, zodat er verschillende setjes met dezelfde kledingstukken kunnen worden gemaakt. Dat betekent dat je dus niet tig setjes in de kast hoeft te hebben hangen, maar dat je eindeloos combinaties kunt maken met slechts een paar kledingstukken. Zo bespaar je eenvoudig geld, omdat je simpelweg minder kleding nodig hebt. 

Stiekem is dit ook wel een stuk praktischer. Dankzij een capsule garderobe hoef je bijvoorbeeld niet meer direct de gehele outfit van je kind te vernieuwen wanneer ze gemorst hebben, maar pak je er simpelweg gewoon een ander shirt of vest bij. Dat scheelt ook weer de nodige tijd. 

2. Geniet van de uitverkoop

De uitverkoop begint steeds vroeger. In januari vind je soms al kortingen tot maar liefst 50 procent voor kwalitatieve kindermerkjes zoals bijvoorbeeld Z8. Hierdoor kan je voor relatief weinig geld een hele mooie garderobe bij elkaar sprokkelen. Dan kun je ervoor kiezen om de huidige wintergarderobe aan te vullen of te vernieuwen wanneer je kind hier al is uitgegroeid, maar je kunt ook alvast een maatje groter kopen voor volgend jaar. Zo sprokkel je langzaam een nieuwe garderobe bij elkaar, zodat je je hier volgend jaar al geen zorgen meer om hoeft te maken. Als je dit ieder jaar doet, loopt je kind er altijd hip en in duurzame kleding bij. Zonder de hoofdprijs te betalen. 

3. Kleine maatjes tweedehands kopen 

Baby merkkleding is online heel goed te vinden. Deze worden tweedehands in opperbeste staat aangeboden. Zeker voor zeer jonge kinderen is dit zeker een gokje waard. De kleding van een baby slijt immers amper. Ze kruipen nog niet en groeien gemiddeld al binnen enkele weken tot een maand uit hun kleding. Hierdoor ziet de meeste tweedehands baby merkkleding er nog prima uit. Op die leeftijd kan je dan ook nog prima tweedehands kopen. 

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten