3 tips voor een goed beschermde huid deze zomer + winactie!

Notino zonbescherming

Als het om zonbescherming gaat, in hoeverre bescherming jij jezelf dan? Smeren met een SPF15 is lang niet meer voldoende en alleen in de ochtend even snel insmeren is heel slecht. Vandaag ga ik het hebben over een goede zonbescherming en een goed beschermde huid en laat je hierbij wat producten zien die daarbij kunnen helpen. Ook ga ik deze producten weggeven in een winactie, dus doe zeker meer!

1. Biotherm Waterlover Sun Mist

Een goede zonbescherming biedt je huid minstens een SPF30 factor. Als het dan ook nog eens makkelijk aan te brengen is, goed aanvoelt en ook nog eens goed voor het milieu is hebben we een topper te pakken. Ik heb het over de Biotherm Waterlover Sun Mist. De formule heeft een 99% biologisch afbreekbare samenstelling en komt in een volledig recycleerbare verpakking. Zo beschermen we niet alleen je huid, maar ook onze aarde en wildlife. De filter is een minerale filter, wat betekent dat het niet in de huid trekt, maar er juist op blijft liggen. Voor je huid is dit veel beter dan een chemische filter. De spray beschermt je huid tegen UVA- en UVB straling en bereidt de huid perfect voor op de zon. Heel fijn; het is waterproof. Zo ben je ook in het water beschermd. Kom je uit het water, spray dan altijd even opnieuw voor een goed beschermde huid.

Heel fijn van deze zoncosmetica vind ik de lichte en transparante textuur. Sommige andere minerale filters laten wel eens een witte waas achter op de huid, deze heeft dat niet. Daarbij hydrateert het de huid, waardoor deze niet uitdroogt. Doordat de textuur zo licht en luchtig is merk je niet dat je het draagt. Het laat geen vet of plakkerig gevoel achter op de huid. Hij ruikt daarbij ook nog eens lekker zomers! Deze Biotherm Waterlover Sun Mist heeft een inhoud van 200 ml. en kost €33,19.

2. Goldwell Dualsenses Sun Reflects

Naast je huid is het ook belangrijk om je haren te beschermen tegen de zon. Gekleurd haar lijdt het meeste onder de zonnestralen. Ook het chloorwater van het zwembad en zoutwater van de zee kan haren doen verkleuren en zelfs uitdrogen. De Goldwell Dualsenses Sun Reflects spray beschermt je haar tegen dit alles. Tegelijkertijd hydrateert de spray en verbetert het de duurzaamheid van je kleuring. Haren verkleuren dus niet meer waardoor je kleurtje langer meegaat.

De textuur is als water die je met behulp van de sprayflacon heel makkelijk aanbrengt. Maracuja-olie hydrateert en panthenol regenereert. Voor gebruik dien je even goed te schudden en erna spray je het makkelijk en gelijkmatig over en door het haar. De spray beschermt tevens tegen haarbreuk en zorgt ervoor dat het makkelijker uit te kammen is. Je haren voelen lekker zacht aan en ook dit ruikt weer heerlijk! Een onmisbaar product dus deze zomer! Een sprayflacon komt in twee inhoudsmaten, waarvan ik de kleine travelvariant koos (handig voor op vakantie). Deze heeft een inhoud van 30 ml. en kost €4,90.

3. Zon verstandig

Mijn laatste tip is niet direct een beauty product, maar meer een algemene tip. Zon namelijk verstandig. Ga niet hele dagen in de zon liggen te bakken, gebruik geen intensieve bruiningsoliën en vermijd de zon het liefste in de middaguren. De zon staat dan namelijk op zijn hoogst en is dan het felst. Zorg altijd voor een schaduwplekje, ook op vakantie, en zoek dit regelmatig op. Smeer goed in en blijf gedurende de dag smeren voor een goed beschermde huid. Voor je kindjes raad ik overigens altijd een SPF50 aan, omdat hun huidjes nog zeer kwetsbaar zijn.

Winactie

Zoals ik al aangaf mag ik samen met Notino een winactie organiseren waarbij je beide genoemde zonbeschermingsproducten kunt winnen. Deze vindt plaats op Instagram, dus neem daar zeker even een kijkje. Volg je me al?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten