3 tips voor een goede haarverzorging deze zomer

3 tips voor een goede haarverzorging deze zomer

Als je haar maar goed zit toch? We zeggen het wel eens vaker, maar regelmatig kom ik mensen tegen die niets aan hun haren lijken te doen. Zo zonde, want een mooi kapsel en mooie lokken dragen bij aan jouw uitstraling. Met onverzorgde haren kun je er al snel verloederd uitzien en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maak daar dus zeker tijd voor. In de zomer is het tijd om jouw haarverzorging een niveautje hoger te tillen. Hoe? met deze 3 tips!

1. Kies voor een herstellende werking

In de wereld van de shampoos, conditioners en andere haarverzorging is er onwijs veel keuze. De merken zijn ontelbaar, nog maar niet te spreken over de werking van elk product. Alles is heel erg verschillend en al snel zul je door de bomen het bos niet meer zien. Begin bij het begin, oftewel jouw eigen haren. Waar hebben jouw haren behoefte aan en welke haartype heb jij? Richting de zomer is het aan te raden om producten te gebruiken voor beschadigde haren. Ook al zijn jouw haren niet echt beschadigd, toch kunnen ze te lijden hebben gehad van invloeden van de zon en zwembad- of zeewater. Door speciale producten met een herstellende werking te gebruiken blijven jouw haren mooi zacht en glanzend. Moroccanoil is een goed voorbeeld van een topmerk om in de zomer te gebruiken.

2. Gebruik regelmatig een haarmasker

Na het uitspoelen van de shampoo raad ik je aan om wekelijks een haarmaskertje te gebruiken. Met een haarmasker verzorg je jouw haren namelijk nog meer en krijgen ze echt een boost. Een goed masker kan, net zoals dat voor je huid geldt, ook wonderen voor je haren doen. Kies ook hier weer voor een intens verzorgend exemplaar. Gebruik het overigens altijd na de shampoo, want dan staan je haarschubben open en wordt het product goed door je haren opgenomen. Naast Moroccanoil is Olaplex ook een dikke aanrader! Sluit je wasbeurt vervolgens altijd af met een conditioner, want hiermee sluit je de haarschubben en voorkom je pluis.

3. De zon in? Bescherm je haren met een UV-spray!

Overdag wanneer de zon schijnt kun je jouw haren beschermen middels een speciale UV-spray voor het haar. Hiermee voorkom je dat de UV-stralen schade aan je haren kunnen aanrichten. Zie het als eenzelfde werking dan een zonbescherming voor de huid. Het zorgt ervoor dat jouw haren niet uitdrogen en de kleur wordt behouden. Deze sprays hebben overigens bijna altijd de fijne werking van gladmakend haar en ruiken vaak ook nog eens heel erg lekker! Doe daar dus zeker je voordeel mee 😉

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten