3 tips voor je haren die je nog niet kende! 

Je haren verzorgen is natuurlijk heel erg belangrijk. Een mooi kapsel, of je jouw haren nu los draagt, opgestoken, in een staart of in een nonchalante knot…versterkt je algehele uitstraling. Vandaag geef ik je 3 tips voor je haren die je misschien nog niet kende! 

1. Eerst masker

In welke volgorde gebruik jij jouw haarverzorgingsproducten? Ik heb het vroeger jarenlang verkeerd gedaan. Uiteraard was je eerst jouw haren met een voor jou geschikte shampoo. Dat kan er eentje zijn voor droog haar, dun haar, gekleurd haar, kwetsbaar haar etc. Eenmaal goed uitgespoeld is het tijd voor een masker. Met een goed haarmasker geef je jouw haren een boost. Omdat de haarschubben na het wassen openstaan kan het masker goed zijn werk doen. Laat het even intrekken en spoel goed uit. Eenmaal klaar sluit je de wasbeurt goed af met een conditioner. Hiermee sluit je de haarschubben. 

2. Koud water

Aan het einde van je wasbeurt is het aan te raden om nog eens goed na te spoelen met koud water. Je haren knappen hier namelijk echt van op en zijn minder pluizig en glanzen meer. Niet zo’n held en geen zin in die koude straal? Dan kun je er ook voor kiezen om met de föhn koude lucht erop te blazen. 

3. Geen katoen

De meeste kussenslopen zijn gemaakt van ademend katoen. Dat is natuurlijk fijn, maar voor onze haren (en huid) is het slecht. Ze worden er droog door en pluizen sneller. Beter kun je jouw kussensloop vervangen door een satijnen variant. Hiervan gaan je lokken mooi glanzen en blijven je haren veel gezonder!! Er bestaan zelfs satijnen dekbedovertrekken, omdat het ook heel goed is voor je huid!

Nu ben ik benieuwd of jij deze tips al wist of niet. Hopelijk heb ik je ermee kunnen helpen om jouw haarverzorging te verbeteren en jouw haartjes nog meer te laten stralen!

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten