3 voordelen van een bidet

bidet

Een bidet zul je vast en zeker wel kennen. Hoewel het in Nederland nooit echt populair is geweest is het dat in Frankrijk (waar het vandaan komt), Italië en Spanje zeker wel. Een bidet is een toevoeging aan je badkamer en gebruik je naast het toilet. Het zorgt voor een schoon gevoel, hoewel je er misschien nog wat aan moet wennen. Mocht je twijfelen over het aanschaffen van een bidet? Lees hier dan de 3 voordelen!

1. Beter voor het milieu

Een bidet is beter voor het milieu. Hoe dan, hoor ik je denken. Je gebruikt immers meer water dan wanneer je toiletpapier gebruikt. En juist daar zit het hem in. Toiletpapier gebruik je namelijk helemaal niet als je een bidet hebt. Het papier komt dus ook niet in het riool en doordat je er nauwelijks van gebruikt ben je ook veel minder belastend voor het milieu bezig. Supergoed dus!

2. Beter voor de huid

Ook voor jouw huid is het beter om een bidet te gebruiken dan toiletpapier. Dit laatste kan namelijk best wel schuren, waardoor de huid gaat irriteren. Vochtig toiletpapier bevat vaak allerlei stofjes waarop de huid ook weer kan reageren, met alle nare gevolgen van dien. Met een bidet gebruik je enkel water om te wassen en een handdoek om af te drogen. Het gaat infeite net zoals douchen, dus je kunt je voorstellen dat dit veel zachter en beter is voor je huid.

3. Schoner

Als je een bidet gebruikt voel je je schoner dan wanneer je dat niet gebruikt. Op het begin is het misschien even wennen, maar eenmaal eraan gewend wil je niet meer terug naar dat toiletpapier. Je wast eigenlijk telkens opnieuw en juist daardoor voel je je schoon en fris. Dit merk je aan je huid en aan je humeur. Wel kost het wat meer tijd om een bidet te gebruiken, dus daar moet je in investeren, maar als dat alles is is dat natuurlijk geen probleem!

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten