5 dingen die je moet regelen voor je bruiloft!

5 dingen die je moet regelen voor je bruiloft!

Ga jij over een paar maanden het ja-woord zeggen? Dan allereerst alvast van harte gefeliciteerd! Het zal één van de mooiste dagen van je leven worden, dus geniet er op en top van. Een goede voorbereiding is dan ook zeker een must, want stiekem komt er best veel kijken bij een bruiloft. Ga jij dus binnenkort trouwen en moet je nog alles regelen? Deze 5 dingen mogen zeker niet ontbreken!

1. De locaties

Heel belangrijk en tevens bepalend voor de sfeer van jouw bruiloft is de locatie. Waar ga je trouwen en waar vier je het feest? Ga je enkel bij de gemeente trouwen of met een ambtenaar op locatie of ga je ook voor de kerk trouwen? Trouwen op locatie is natuurlijk heel mooi. Regelmatig zie ik de mooiste locaties voorbijkomen, bijvoorbeeld toffe luxe tuinen, kastelen, maar ook bepaalde landschappen of het strand. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan. Realiseer je wel dat daar altijd een (soms nogal flink) kostenplaatje aan hangt, dus hou daar rekening mee met je budget. Als je ook voor de kerk gaat trouwen doe je dat dikwijls bij jouw eigen kerk, maar het kan ook in een mooie kapel bijvoorbeeld. Genoeg om over na te denken dus. Check altijd eerst vooraf in real life, want soms kan een locatie op de foto heel mooi zijn en in het echt tegenvallen.

2. De jurk

Als je aan trouwen denkt, dan denk je bijna altijd standaard aan de trouwjurk. Bruidsjurken zijn gelukkig nog steeds helemaal hip en happening en ze komen in allerlei soorten, maten, vormen en zelfs allerlei verschillende kleuren. Laat je goed adviseren en probeer jouw wensen de combineren met wat goed bij jouw lichaam past. Meestal weet je wel wanneer je jouw jurk gevonden hebt. Er is dan, net als in de liefde, een klik!

3. De bloemen

Elke bruiloft heeft bloemen nodig. Dan heb ik het niet alleen over het bruidsboeket, maar ook bloemen ter decoratie en als tafelstukken. Trouw je bijvoorbeeld in een romantische kapel? Laat deze dan heel mooi aankleden met subtiele bloemen om dat sfeertje nog eens extra te benadrukken. Ook een feestzaal, een kasteel of andere locatie waar je trouwt en/of waar het feest is kan bloemen gebruiken op allerlei verschillende manieren!

4. De uitnodigingen

Wanneer je een datum en een locatie hebt is het tijd om de uitnodigingen te versturen. Maak je ze zelf of laat je ze maken? De keuze is natuurlijk helemaal aan jou, maar wanneer je hier iemand voor inschakelt heb je natuurlijk altijd een mooie en unieke kaart te pakken. Kies er tevens mooie enveloppen bij!

5. De taart

Dan de taart, want wat is een bruiloft zonder taart? Vooraf is het belangrijk dat je meerdere taarten gaat proeven, want hoewel het vaak alleen lijkt te draaien om de buitenkant is de binnenkant eigenlijk nog veel belangrijker. Een heerlijke taart, die er ook nog eens prachtige uit ziet, is wat iedereen zich ervan zal herinneren. Kies een smaak die jij lekker vindt, maar laat dat tevens ook lekker zijn voor jouw gasten. Een hele specifieke smaak valt dan al snel af, want niet iedereen lust dat. Het taartontwerp kun je laten matchen met jouw trouwkaart of thema indien je dit hebt.

Ik wens je alvast veel voorpret!

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten