5 handige items voor in jouw keuken

5 handige items voor in jouw keuken

Hoe zit het in jouw keuken? Ligt hij vol met allerlei apparatuur en/of snufjes of hou je het liever zo basic mogelijk? Eerlijk is eerlijk, bepaalde items zijn echt onmisbaar in jouw keuken. Niet alleen kun je er soms niet zonder, ook maken ze het bereiden van eten een stuk leuker en makkelijker.

1. Mandoline

Ben jij bekend met een mandoline? Ik wist jarenlang niet wat het was totdat ik bij een huishoudwinkel ging werken. Daar vroeg iemand opeens om een mandoline en sindsdien ben ik dat niet meer vergeten. Met een mandoline snij je makkelijk en snel groenten en/of fruit. Dat is handig, want scheelt echt heel veel snijwerk. Ook heb je hierdoor mooiere reepjes of plakjes. Mandolines zijn er in allerlei soorten, dus check even goed wat je nodig hebt.

2. Eierprikker

Een eierprikker is superhandig. Waarom? Omdat je hiermee heel wat ellende voorkomt in je steelpan. Als je eitjes te lang of te heet kookt kunnen ze namelijk kapot springen in de pan. De schil gaat dan kapot waardoor er wat eiwit uit kan lopen tijdens het koken. Met een eierprikker voorkom je dat. Je prikt dan makkelijk en veilig een gaatje in het ei, zodat de lucht hier weg kan en het niet kapot kan gaan tijdens het koken. Op die manier krijg je ook geen water in de schil. Top investering, want het kost echt bijna niks en je hebt er veel profijt van.

3. iPad houder

Tegenwoordig maken we niet meer zoveel gebruik van kookboeken, maar zoeken we alles op onze iPad op. Ook als het gaat om recepten. Handig is dan om een iPad houder te hebben voor in de keuken waar je hem in kunt zetten terwijl jij aan het koken bent.

4. Snijplankenset

Jaren geleden zag je dit heel veel, nu lijkt dat wat minder. Een snijplankenset. Eigenlijk is dat heel belangrijk, want helaas snijden nog heel veel mensen hun groenten op dezelfde snijplank als waar ze ook hun kip op snijden. Hiermee krijg je kruisbesmetting en dat is zeker niet goed voor je gezondheid. Zorg dus voor een snijplank voor elk soort eten. Denk bijvoorbeeld aan een snijplank apart voor vlees, eentje apart voor brood en eentje voor groenten.

5. Staafmixer

Heel handig is het hebben van een staafmixer. Wij hebben er momenteel geen en hoewel ik vaak denk dat ik het toch helemaal niet nodig heb is het op sommige momenten zeker handig. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je een soepje wilt maken of een sausje. Een staafmixer hoeft overigens niet duur te zijn, want voor een paar euro heb je er al een.

Welk keuken item mis jij nog in dit rijtje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten