5 manieren hoe je industriële meubels kunt toepassen in je interieur

industriële meubels

De industriële look binnen het interieur is een trend die al vrij lang duurt. Leuk natuurlijk, want ik hou daar wel van. Industrieel uit zich in stoere materialen, zoals hout en metaal. Ook de kleur zwart zie je er dikwijls in terug. Mocht je nu denken dat het een heel specifieke trend is heb je het mis, want industriële meubels kun je op heel veel verschillende manieren toepassen.

1. De ’traditionele’ manier

Met de ’traditionele’ manier bedoel ik hoe je het altijd in de reclamefolders ziet. Je koopt een set meubels die de industriële look hebben en klaar ben je. Zelf vind ik dat wat minder mooi, want hoe fijn is het als alles in je huid klopt met elkaar? Vervang dus eventueel wat decoratie om in dezelfde sfeer te blijven, gooi een paar nieuwe kussens op de bank en verf je kozijnen zwart om het matchend te maken!

2. Houtlook

Binnen een industrieel interieur komt hout ook heel vaak terug. Het robuuste ervan is stoer en je ziet het dan ook dikwijls onafgewerkt. Denk aan stoere randen, een gewelfde tafel of een mooi industrieel tv meubel dat hier goed bij past. Let er wel op dat je niet teveel hout gaat gebruiken, want dan oogt het wat saai. Zorg dus voor een combinatie van verschillende materialen en kleuren.

3. Gebruik wit i.p.v. zwart

Bij een industriële inrichting zie je heel vaak zwart. Niet zo gek, want juist dit staat stoer en past helemaal bij deze trend. Wist je dat je ook met wit een heel stoer interieur kan maken? Je moet er wel wat creatief mee omgaan en soms wat DIY projectjes uitvoeren, maar bijvoorbeeld met een witte matte krijtverf kom je al een heel eind. Heb je een houten vloer in de vorm van oude planken? Schuur die dan op en verf dit wit. De gaten en kieren laat je zichtbaar, dat staat juist heel stoer!

4. De subtiele touch

Vind je bepaalde dingen uit de industriële trend leuk, maar lang niet alles? Ga dan voor die subtiele touch. Breng hier en daar een klein detail aan wat aan deze trend voldoet. Kies bijvoorbeeld eens wat vaker voor zwarte accessoires.

5. Lekker uitpakken!

Helemaal all the way? Dan staat je een klus te wachten! Kies een nieuwe stoere houten vloer, verf je kozijnen zwart en bestel industriële metalen deuren met glas. Wat mooie industriële meubels erbij, zoals een mooie grote zwarte kast, een toffe nieuwe houten eettafel en een stoere salontafel en je hebt een heel nieuw huis!

Wat vind jij van industriële meubels?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten