5 manieren om je spaardoelen te bereiken

spaardoelen

Sparen doen we bijna allemaal wel, toch? Wij in ieder geval wel. Nu is het niet zo dat we elke euro die binnenkomt aan de kant leggen, want we willen er ook fijn van leven. Moet ook zeker kunnen, maar wanneer je een spaardoel hebt (of misschien wel meerdere) is het wel zo fijn om ook genoeg te sparen. In dit artikel geef ik je 5 manieren om je spaardoelen te bereiken.

1. Breng je spaardoelen in zicht

Allereerst is het belangrijk om jouw spaardoelen inzichtelijk te hebben. Je weet natuurlijk wel waarvoor je spaart, maar herinner jezelf er dagelijks aan door bijvoorbeeld een collage te maken en deze ergens op te hangen waar je het elke dag ziet. Zo blijf je elke dag gemotiveerd om te sparen.


2. Maak jouw spaarplan

Waar spaar je precies voor en hoeveel kost dat? Ik wil bijvoorbeeld heel graag een andere auto, maar een auto heb je al vanaf €1500 natuurlijk. Ik weet dat ik een Mini wil met bepaalde opties en vanaf een bepaald bouwjaar. Zoek eens op wat dat kost, op die manier weet je hoeveel je ongeveer moet sparen om jouw doel te bereiken. Binnen hoeveel maanden of jaren wil je jouw doel bereikt hebben? Vervolgens reken je simpel uit wat je per maand moet sparen om jouw bedrag compleet te hebben. Met deze handige tool reken je het zo uit.


3. Bespaar waar het kan

Zoals ik al op het begin zei hoef je niet elke euro om te draaien, maar wanneer je bepaalde spaardoelen hebt is het natuurlijk wel fijn om dat zo snel mogelijk te bereiken. Je kunt werken volgens een spaarplan, zoals ik hierboven al uitlegde. Ook kun je hier en daar wellicht wat besparen op andere uitgaven. Jouw besparingen leg je dan meteen in bij jouw spaardoel en hup, je bereikt sneller jouw doel.


4. Durven groot te spelen

Hoe mooi zou het zijn om heel snel aan jouw spaardoel te zitten? Dat kun je bijvoorbeeld bereiken door te beleggen of te investeren in bijvoorbeeld cryptocurrency. Let wel op, je kunt je inleg ook verliezen. Deze manier van sparen is heel wisselvallig en ook tevens erg onvoorspelbaar.


5. Samen sparen

Wanneer je een partner hebt kun je natuurlijk heel goed samen sparen. Dat gaat vaak een stuk sneller dan dat je enkel voor jezelf spaart. De keerzijde hiervan is natuurlijk wel dat je ook voor je partner meespaart wanneer hij of zij een spaardoel heeft. Wanneer jullie spaardoel hetzelfde is, dan is deze stap natuurlijk vanzelfsprekend!

Waar spaar jij momenteel voor?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten