5 manieren om hydrofiele doeken te gebruiken

Eén van de meest gebruikte doeken en tevens multi inzetbaar zijn denk ik wel de hydrofiele doeken. Uiteraard zijn ze top om te gebruiken bij je baby. Vroeger werden ze als luiers gebruikt (nu overigens nog steeds), maar wist je dat er nog veel meer manieren zijn om deze handige doeken te gebruiken?

1. Luier, onderlegger of handdoek

Waar wij ze oorspronkelijk voor gebruikten was als handdoek. Als baby’s nog heel klein zijn is een gewone handdoek te ruw en een hydrofiele doek is lekker zacht. Het neemt goed vocht op en is dus ideaal om te gebruiken om je kindje mee af te drogen. Ook zijn er nog mensen die hem als luier gebruiken, wij doen dat bewust niet. Momenteel gebruiken wij ze nog als onderlegger als we onderweg zijn, om Brody op te leggen als zijn luier verwisseld moet worden.

2. Ramenlappen

Van anderen hoor ik dat ze de hydrofiele doek veel gebruiken om mee schoon te maken. Zo zijn ze ideaal om ramen mee te lappen. Juist omdat ze goed vocht opvangen en een streeploos en vlekkenvrij resultaat geven. Leg er dus altijd een paar bij je poetsspullen!

3. Tent

Net zoals andere doeken zijn ook hydrofiele baby doeken leuk om te gebruiken als tent. Hier wordt een tent met name in de zomer gemaakt en omdat het dan erg warm is, vind ik het belangrijk dat de kindjes niet opgesloten zitten in een warme tent. Hydrofiele doeken laten goed lucht door en zijn in mijn ogen dus perfect. Gebruik bij het maken van een tent de XL varianten, die zijn net wat groter en handiger om een tent mee te maken!

4. Autohulp

Leg er ook een paar in je auto. Ze zijn bijvoorbeeld heel handig om je autoramen mee te wassen. Zijn ze beslagen door het koude weer (iets waar ik echt een hekel aan heb)? Dan droog je ze even met deze doeken. Ook zijn ze fijn bij het poetsen van je auto. Zo droog je je auto er snel en mooi mee af.

5. Haarhanddoek

Tot slot een beautytip: een hydrofiele doek is ook heel fijn als haarhanddoek! Juist omdat hij zo zacht is beschadigd hij je haren niet. Gebruik bij langer haar wel een XL variant, die kun je wat beter knopen.

Waar gebruik jij hydrofiele doeken voor?

– samenwerking –

Eén gedachte over “5 manieren om hydrofiele doeken te gebruiken”

  1. Zo dat zijn zeer goede tips.
    Dat het goed is om het kapsel te laten drogen wist ik niet en ook dat men dit kan gebruiken voor de auto….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten