5 opbergtips voor de kinderkamer

Een kinderkamer, of dat nu de slaapkamer is of een speelkamer, wordt al heel snel rommelig. De slaapkamers van de kinderen proberen we wat vrij te houden van speelgoed. Daarbij zijn we momenteel bezig om een speelkamer voor de kinderen te realiseren. Deze komt in de aanbouw beneden en belangrijk vind ik dat het ook hier wat opgeruimd blijft. Vandaag deel ik 5 opbergtips voor de kinderkamer of speelkamer.

Tja, een slaapkamer van de kinderen vrij houden van speelgoed kan wat moeilijk zijn. Bij onze jongste zoon (hij wordt binnenkort 2) kan dat nog wel, al is dat bij de oudste wat lastiger. Zij heeft wel eens speelafspraakjes en vindt het dan leuk om boven op haar slaapkamer te spelen met bijvoorbeeld het poppenhuis, de poppen en haar dokterspullen. Ergens vind ik dat ook fijn, want als ze beneden spelen zit Brody er altijd tussen en die bemoeit zich er dan mee, pakt dingen af of maakt het kapot en dat is voor de dames natuurlijk niet leuk. 

1. Houd het bij

Eigenlijk geldt dit voor alles wat je doet, zoals poetsen, je huis netjes houden, je tuin onderhouden, je auto mooi blinkend hebben. Voor alles geldt: houd het bij. Zo ook de kinderkamer. Voordat de kinderen bijvoorbeeld naar bed gaan maken ze vaak een zooitje op Benthe haar kamer. Meestal ruim ik dit de ochtend erna (als Benthe op school is en Brody beneden aan het spelen is) op. Het ziet er vaak veel erger uit dan dat het is en voor je het weet heb je alles opgeruimd. Dat geldt ook voor het speelgoed beneden. Voorheen ruimde ik overdag het e.e.a. tussendoor op. Nu doe ik dat niet meer, met als gevolg dat het ’s avonds lijkt alsof er een bom is ontploft. Als de kindjes in bed liggen ruim ik alles op. Ook weer zo gebeurd!

2. Laat kinderen meehelpen

Kinderen vinden het leuk als ze mogen helpen. Helpen wel te verstaan. Je moet ze niet gaan commanderen en zeggen dat ze dat nu moeten opruimen terwijl jij enkel toekijkt. Hier helpt het heel goed als ik een begin maak en vraag of ze me mee komen helpen, zodat we dat fijn samen kunnen doen. Zowel Benthe van 4,5 als Brody van bijna 2 komen me dan heel braaf helpen. Dat scheelt mij wat werk, maar het belangrijkste vind ik dat ze zo ook leren dat ze moeten opruimen.

3. Handige meubels

Heb je alleen maar open kasten in je woonkamer staan waar al het speelgoed in moet? Dan zul je daar niet zo blij van worden denk ik. Ik zou hier althans een hekel aan hebben, want telkens als je ernaar kijkt blijf je het speelgoed zien. Voor de nieuwe speelkamer heb ik twee ladekasten gekocht waar ontzettend veel in kan. Het resultaat van hoe het eruit gaat zien zul je nog op Instagram gaan tegenkomen. Kies in ieder geval fijne meubels die ook dicht kunnen en waar veel in kan. Liever een ladekast? Ook dat kan natuurlijk. Hier kun je bijvoorbeeld heel fijn de knutselspullen in kwijt.

4. Mooie mandjes

Heb je wel ergens een open kast staan of rekjes waar je iets wilt opbergen? Gebruik dan mooie mandjes. Deze zijn er in tal van maten en kleuren te koop, met of zonder motief of printje. Zo kun je ze geheel passend maken bij de rest van de ruimte en vallen ze het minste op. 

5. Lade onder het bed

Mijn laatste opbergtip is er een voor de slaapkamer. Koop een lade voor onder het bed van je kindje. Trust me…je krijgt er geen spijt van. Benthe heeft twee lades onder haar huisjesbedstee en dat is verrekte handig. Ik kan er het beddengoed in kwijt, Brody zijn luiers en allerlei speelgoed dat ze niet gebruiken dat niet al te groot is. Je staat versteld hoeveel erin kan! Nog op zoek naar een nieuw bed? Ga dan zeker voor eentje met een lade of vakken er onder in! Bij Polini Kindermeubels hebben ze bijvoorbeeld hele mooie handige bedden met veel opbergruimte!

Namens Polini Kindermeubels mag ik je 5% korting aanbieden met de code ‘zazazoo‘. Zo kun je bijvoorbeeld het mooie bed op de foto met een leuke korting aanschaffen. Hopelijk kom je met deze 5 opbergtips al een heel einde. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, dus mocht je een goede tip hebben, plaats hem hieronder in de comments! 

Ruim jij regelmatig de kinderkamer op?

– samenwerking –

Eén gedachte over “5 opbergtips voor de kinderkamer”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten