5 redenen waarom velvet niet mag ontbreken in je interieur

velvet meubels

Velvet, oftewel fluweel, zie je tegenwoordig overal. Zelf vind ik het een hele fijne trend in meerdere opzichten. In kleding is het bijvoorbeeld erg leuk, met name nu rond de feestdagen. Ook in je interieur is velvet een goede keuze. Waarom? Dat vertel ik je vandaag!

1. Velvet = trendy

Een nieuwe trend is het natuurlijk niet, want ook vorig jaar was het helemaal hot. Wil je een fijn en trendy interieur, ga dan zeker met deze trend mee. Je ziet het overal in terug, in stoelen, maar ook banken en zelfs in gordijnen!


2. Subtiel maar ook opzichtig

Als het om velvet items gaat zijn daar zeker degradaties in. Wil je echt over de top gaan, kies dan voor een geweldig bankstel. Heel erg mooi met fijne kussens erbij en een goed vloerkleed eronder. Vind je dat wat de opzichtig? Dan kun je ook gaan voor enkel velvet kussens voor op je bank. Net zo trendy, alleen dan wat meer subtieler.


3. Statement item

Wil je echt de blits maken? Kies dan voor een statement item. Zo zou ik bijvoorbeeld een hele mooie fauteuil van velvet in de erker willen. Daar pimp je namelijk meteen een hele hoek mee op, zonder dat je er verder al te veel voor moet doen.


4. Mix and match!

Met deze stof kun je echt heel erg goed mixen en matchen. Kies verschillende soorten stoffen voor erbij in verschillende kleuren. Dit kan erg uiteen liggen zonder dat het storend is. Tegenwoordig is het namelijk juist leuk als je verrassende combinaties hebt. Velvet leent zich daar heel erg goed voor.


5. Gezelligheid

Tot slot een punt waar ik altijd heel veel waarde aan hecht en dat is gezelligheid. Een warm en gezellig interieur vind ik belangrijk. Ik voel me er thuis en prettig. Met velvet heb je al snel een gezellig sfeertje te pakken omdat de stof luxe oogt en warmte uitstraalt.

Bij Cavetown.nl hebben ze hele mooie velvet meubels. Denk bijvoorbeeld aan luxe fauteuils, maar ook aan eetkamerstoelen en barkrukken!

Wat vind jij van de velvet interieurtrend?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten