5 tips bij het kiezen van de juiste parfum

Niets is zo persoonlijk als een parfum. Geuren spelen in op onze zintuigen en allemaal ervaren we een geur anders. Dat komt o.a. doordat een geur op elke huid anders ruikt en door bijvoorbeeld geurherinneringen. Je hebt vast wel een geurtje dat je laat terugvoeren naar die heerlijke vakantie. Mocht je nu op zoek zijn naar een nieuwe geur, geef ik je vandaag 5 tips. Zo vind je jouw lekkerste parfum!

1. Wat is jouw geurenfamilie?

Een heel belangrijke stap is het bepalen van jouw ideale geurenfamilie. Ben je bijvoorbeeld helemaal verzot op bloemige geuren of ga je liever altijd voor oosterse geuren? Geuren kunnen een combinatie van geursoorten zijn, maar zijn op zichzelf heel verschillend van elkaar. Bedenk dus goed waar jouw voorkeur naartoe gaat.


2. Welke geuren zijn jouw favoriet?

Je zult vast en zeker al wat parfums in huis hebben. Kijk eens goed wat je al allemaal in je collectie hebt. Welke soorten geuren zijn het en wat is het dat je juist deze geuren zo fijn vindt. Zoek je dit ook in een nieuwe parfum of wil je totaal het tegenovergestelde? Heb je bijvoorbeeld bijna enkel bloemige en romantische geuren in huis, dan is een sexy en sensuele warme geur echt het tegenovergestelde.


3. Wat is je budget?

Niet geheel onbelangrijk is het budget. De prijzen van parfums lopen heel erg uiteen. Zo kun je al een leuke flacon voor minder dan een tientje hebben, maar kun je ook meer dan €100 uitgeven voor eenzelfde inhoud, alleen dan een ander merk. Duurder wilt niet altijd beter zeggen, maar mijn ervaring leert dat hele goedkope geurtjes snel vervagen en de duurdere dat meestal niet doen.


4. Heb je een lievelingsmerk?

Zelf heb ik dit niet zo, maar er zijn genoeg mensen die helemaal weg zijn van een bepaald merk als het om parfums gaat. Ze hebben elke geur van het merk in huis en staan vooraan als er een nieuwe uitkomt. Persoonlijk kijk ik liever naar de geur an sich dan een merk, voor mij is dat meer een bijkomstigheid.


5. Wilt het oog ook wat?

Oke, dit weten jullie wel als jullie me langer volgen: ik ben een sucker voor mooie verpakkingen bij verzorgingsproducten. Bij parfums uit zich dit in hele mooie en luxe flacons. Rechthoekig? Meestal niet, want meestal zitten er mooie details aan. Mijn oog wilt altijd wat en soms koop je dan wel eens iets wat heel mooi is, maar helemaal niet jouw geur is. Hou die geurnoten dus goed in de gaten!

Op basis van welke kenmerken kies jij jouw favoriete parfum?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten