5 tips om de baby commode in te richten

Polini Baby Commode

Als moeder zul je het er vast wel mee eens zijn dat een commode onmisbaar is voor de babykamer, maar tevens ook de broedplaats is van allerlei rommel. Dit meubel is één van de meest gebruikte babykamer meubels en is dus ook al eerst een rommeltje. Hier tenminste hoor. Vandaag geef ik je 5 tips om de baby commode in te richten en netjes te houden.

1. Richt de commode praktisch in

Praktisch is het woord als je een new mommy ben. Er komt veel op je af en alles is nieuw, dus dan is het fijn als de spullen om je heen lekker praktisch zijn om mee te werken. Je commode richt je dan ook praktisch in, zodat je snel bij de items kunt die je nodig hebt als je baby erop ligt. Heb je een rustig kindje dan heb je geluk. Die van ons konden nooit stilliggen dus snel alles bij de hand hebben was voor ons heel belangrijk!

2. Ga voor lades

De meeste commodes bestaan uit enkele lades, al zijn er ook enkele met planken. Lades vind ik zelf het fijnste, want je kunt er veel in kwijt en het is stofvrij. Omdat de meeste items die erin liggen van stof zijn kan het anders een hele stofbende worden, maar met gesloten lades beperk je dit. De Classic Baby Commode van Polini Kindermeubels is bijvoorbeeld erg mooi en praktisch. Het aankleedblad maakt het fijn je baby te verschonen als hij of zij wat groter is. Is je kindje geen baby meer en krijgt hij of zij een kinderkamer? Dan kun je het aankleedblad er makkelijk afhalen en de commode als gewone kast gebruiken. Superhandig!

3. Leg de meest gebruikte dingen bovenin

Dit zijn denk ik luiers. Onze bovenste lade bestaat uit enkel luiers, sokjes, boxershort en hemdjes. Het meeste gedeelte is voor de luiers bestemd. Voor Brody hebben we aparte dag- en nachtluiers, dus van elk ligt er een rijtje in. Omdat je ze het meest gebruikt is het wel zo fijn als je je niet telkens hoeft te bukken. Scheelt toch weer wat energie!

4. Maak gebruik van bakjes

Ik ben een echt bakjes en doosjes mens. Het liefst vul ik alle lades en kasten met bakjes, doosjes en mandjes. Ook in de commode maak ik hier gebruik van. Brody zijn sokjes liggen bijvoorbeeld allemaal in een doosje bij elkaar. Zo voorkom ik dat ze door de lade gaan zwerven. Werkt supergoed en het ziet er ook nog wat opgeruimder uit!

5. Vouwen en stapelen

Ik denk wel logisch, maar vouw alles mooi fatsoenlijk op en maak nette stapeltjes. Die hoeft niet middels de methode van Marie Kondo (al vind ik dit wel heel mooi), maar ‘gewone’ stapels netjes houden is al heel wat. Hydrofiele doeken liggen hier bij elkaar, het beddengoed ook en de hoezen voor het aankleedkussen liggen ernaast. Alles heeft zijn eigen plekje en dat is fijn mocht je iets snel bij de hand moeten hebben. Ik hoef nooit wat te zoeken, want weet altijd waar het ligt.

Namens Polini Kindermeubels mag ik jullie 5% korting aanbieden met de code ‘zazazoo’. Zo kun je bijvoorbeeld de mooie commode shoppen! Wat mij betreft echt een topper, aangezien het een investering voor langere tijd is.

Heb jij een mooi opgeruimde commode?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten