5 Tips om heerlijk te slapen

slapen

Als moeder van twee kleine kindjes is het een onderwerp waar je alleen bij het denken eraan al moe wordt: slapen. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik totaal niets te klagen heb als het gaat om nachtrust, maar toch heb ik echt mijn slaap nodig. Vandaag geef ik je 5 tips om heerlijk te slapen, doe er je voordeel mee!

Zoals ik al zei, ik heb zeker niets te klagen wat slaap en onze kindjes betreft. Benthe sliep na drie maanden door en Brody na zes weken en ze gaan beide elke dag nog steeds braaf slapen. Rond 20.00 uur liggen ze dan ook beide in dromenland en ze worden pas wakker rond een uur of 7/half 8. Zeker een luxe! Toch ben ik aan het einde van de dag vaak moe, wat o.a. komt door mijn bekkenproblemen die er nog steeds zijn (maar die gelukkig wel onder controle zijn) en volgens mij een chronisch slaaptekort. Gelukkig heb ik nachten dat ik ontzettend goed slaap en dus deel ik graag mijn tips met jullie!

1. Neem een warme douche met kruidige douchegel

Douche ’s avonds voor het slapen gaan i.p.v. ’s ochtends. Zet de temperatuur dan goed warm en laat het lekker even stomen. Gebruik hierbij een kruidige douchegel die, door de stoom, heerlijk de badkamer vult en werkt op je gemoedstoestand. Kruidige geuren doen het vaak goed om wat slaperig te worden.

2. Vaak koud in bed? Verwarm je bed voor

Heb je fijn warm gedoucht moet je in een koud bed stappen. Dat werkt natuurlijk niet! Slim is om je bedje voor te verwarmen met een elektrische deken of een kruik. Doe dit vlak voordat je naar bed gaat, zodat het niet te heet wordt. Mocht je een elektrische deken gebruiken, trek die dan altijd uit als je gaat slapen!

3. Gebruik fijn beddengoed! 

Voor iedereen is dit anders, want iedereen heeft een ander gevoel bij een bepaalde stof. Zelf vind ik het heerlijk om op een katoenen hoeslaken te slapen dat van goede kwaliteit is. Dat voelt namelijk warm en zacht aan, maar gaat gedurende de nacht niet zweten. Wat hoeslakens betreft kun je kiezen voor een ‘gewoon’ hoeslaken of een hoeslaken topper. Dit laatste is ideaal wanneer je een topper op je matras/boxspring hebt liggen!

4. Smartphone verbod

Ik heb het al vaker gelezen en het schijnt ook echt zeker zo te zijn. Gebruik je je smartphone vlak voordat je gaat slapen, dan kan dat zeker je nachtrust beïnvloeden. Je kan hierdoor moeilijker in slaap komen en vaker ’s nachts wakker worden, met andere woorden, je raakt niet in een diepe slaap. En juist die diepe slaap heb je nodig voor een goede nachtrust. Zelf doe ik het ook nog hoor, maar eigenlijk zou je je smartphone ruim voor het slapengaan aan de kant moeten leggen!

5. Schoongewassen

Schoongewassen beddengoed. Heeeeerlijk! Om de een of andere reden slaap ik veel lekkerder met schoongewassen beddengoed op. Het dekbed knispert dan net wat meer en het hoeslaken is lekker fris. Ik gebruik altijd extra wasverzachter zodat het zacht aanvoelt en ook nog eens heerlijk ruikt. Dit doe ik overigens ook altijd bij het beddengoed voor mijn kindjes. Vergeet de moltons niet mee te wassen! Vaak worden die namelijk vergeten.

Hopelijk heb je wat aan deze vijf tips. Mocht je overigens op zoek zijn naar nieuwe hoeslakens, kijk dan zeker eens op Hoeslakenshop.com. Daar verkopen ze echt de meest uiteenlopende hoeslakens in allerlei verschillende stoffen en kleuren. Als ik wat mag aanraden, pak bijvoorbeeld een heerlijk kantoenen hoeslaken van Cinderella!

Heb jij nog een goede slaaptip?

– samenwerking –

Eén gedachte over “5 Tips om heerlijk te slapen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten