5 tips om je deze zomer in jouw tuin te vermaken

zomer in eigen tuin

Nu onze vakanties naar het buitenland grotendeels niet doorgaan blijven mensen massaal thuis. Wij overigens ook. Normaal gesproken zouden wij half juli heerlijk all inclusive op Mallorca zitten, maar helaas…Ook wij brengen de zomer door in eigen tuin. Mocht je je vervelen, dan geef ik je 5 tips om je deze zomer in jouw tuin te vermaken.

1. Chillen

Sinds kort hebben wij een heerlijke loungebank in de tuin staan. Het is iets wat we al langer wilden, maar er eigenlijk nooit van kwam. Onze eetset hebben we ingeruild voor de bank en we zijn er maar wat blij mee! Ik kan er uren op zitten/liggen met een boekje in de hand. Of mijn iPhone waarop ik mijn werkmail regelmatig check (tja, ook dat is voor mij ontspanning…) en social media bekijk. Wil je eens wat anders? Dan kun je een klein gokje wagen bij de nieuwe Nederlandse online casino’s. Niet dat ik direct van het gokken ben, maar voor een klein bedrag en op een verantwoorde manier is dat wel leuk.

2. Pak die zonnestralen

Zomer betekent voor mij zon. Ik hou echt van die warme zomers, waarbij het tot laat in de avond nog heerlijk buiten zitten is. Lekker de bbq aan en genieten maar! Mijn huid wat bruinen in de zon vind ik heerlijk. Smeer overigens wel altijd met een goede zonbescherming, want niet alleen kun je verbranden, ook kan je huid schade oplopen en vroegtijdige huidveroudering gaan vertonen. Pak er dus altijd minimaal een SPF30 bij!

3. Opknappen die handel

Ook hier maken wij ons ‘schuldig’ aan. Sinds de hele crisis zijn mensen massaal begonnen met het opknappen van hun tuin. Wij deden dat ook en ik kan je zeggen, ik vind het prima! De tuin is namelijk een klus die bij ons altijd blijft liggen (uitstelgedrag) en eenmaal aan het aanpakken kunnen we veel klussen afvinken. Zo heb ik ons tuinhuis (drie keer!) gewhitewashed, ons gras ontdaan van het nodige onkruid, staat er een speeltoestel voor de kids, hebben we mooie planten gehaald en een steenkorf geplaatst zodat onze containers niet meer in het zicht staan. Heb je iets op te knappen? Doe het dan zeker nu!

4. Spelen met de kids

Als je kindjes hebt weet je, dagen lang chillen zit er niet bij. Soms ben ik al blij als ik even een momentje heb, want meestal is er altijd wel iemand die iets wilt. Ook in je tuin kun je heerlijk met de kindjes spelen. Wij hebben een speeltoestel en een trampoline staan, maar heb je dat niet voldoet een leuk tennisspel of balspel ook. Ga eens naar de Action, daar hebben soms heel leuk buitenspeelgoed voor een prikkie!

5. Lekker plonsen

Als het dan echt warm is zetten wij het zwembad op. Een paar weken geleden is ons bad kapot gegaan en dus ben ik meteen een nieuw exemplaar gaan halen. Ik koos voor een maatje groter, want dat past hier makkelijk in de tuin. Het vullen kost even tijd, maar dan hebben de kids (en wijzelf) er plezier van! Gooi er wat inflatables in en laat die pret maar beginnen!

Met deze 5 tips kom je die zomer in jouw tuin wel door! Bedenk je vooral dat niets moet en alles mag. Laat de regeltjes van het gewone dagelijkse ritme los en geniet van de tijd die jullie hebben.

Hoe brengen jullie deze zomer door?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten