5 tips om jouw capsule wardrobe samen te stellen

capsule wardrobe

Ken jij het begrip capsule wardrobe al? De methode past perfect bij een duurzaam leven en is dus tegenwoordig eigenlijk best belangrijk. Hoe je jouw capsule wardrobe samenstelt, welke items hierbij horen en hoe je het aanpakt vertel ik vandaag!

1. 37 items

Een capsule wardrobe bestaat officieel uit 37 items per seizoen. Elk seizoen stel je namelijk een nieuwe capsule wardrobe samen. De 37 stukken zijn dus alle kledingstukken, waarbij je kunt denken aan t-shirts, truien, vesten, broeken, jurkjes, rokjes, jassen en schoenen. Items als basic kleding (onderkleding), sportkleding, ondergoed, sokken en accessoires behoren hier niet toe. De bedoeling is dat je alle stukken met elkaar kunt combineren en zo ongeveer 75 verschillende outfits ermee kunt samenstellen. Dit gaat dus een seizoen mee en dat is prima, want elk seizoen verandert het weer en dus ook jouw outfit. Je hebt dus 4 capsule collecties in één jaar.

2. Op tijd samenstellen

In jouw capsule wardrobe zitten enkel kledingstukken die je heel graag draagt. Jouw favorieten dus. Je kiest elk kledingstuk heel zorgvuldig uit en doet dit voor het seizoen begint. Op die manier heb je aan het begin van het seizoen jouw collectie compleet en zul je tijdens het seizoen zelf minder shoppen en dus minder miskopen doen.

3. Mixen en matchen

Jouw favoriete kledingstukken kun je op allerlei manieren met elkaar mixen en matchen. Op die manier heb je dus het hele seizoen keuze uit allerlei verschillende outfits. Een shirtje draag je bijvoorbeeld makkelijk op een jeans, maar ook op een flared broek, een leren broek en een rokje. Omdat het allemaal jouw favoriete items zijn draag je het vaak en blijft er minder kleding onaangetast in de kast liggen.

4. Reviews

Bij het samenstellen van jou capsule wardrobe is het belangrijk dat je er goede items voor selecteert. Ben je nog niet zo bekend met een bepaald merk, dan kan het verstandig zijn om je in te lezen. Zo staan er bijvoorbeeld fijne Claudia Sträter reviews online en Ulla Popken reviews. Op die manier kun je de ervaringen van anderen lezen over bijvoorbeeld maten, pasvormen, materialen en de service en weet je zeker dat je goed koopt.

5. Elk seizoen

Elk seizoen heb je dus een nieuwe capsule wardrobe. De andere drie berg je per seizoen makkelijk op in een ander deel van jouw kast en of leg je ergens apart netjes in een opbergbox op zolder. Zolang je jouw kleding netjes en zorgvuldig bewaart kun je er lang mee doen.

Heb jij een capsule wardrobe?

Eén gedachte over “5 tips om jouw capsule wardrobe samen te stellen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten