5 tips om jouw grote kamerplanten te verzorgen tijdens de zomer

kamerplanten

Jouw kamerplanten hebben in de zomer een speciale verzorging nodig. Het is immers een stuk warmer en de zon schijnt meer en dus zijn de behoeftes van de plant ook anders dan de rest van het jaar. Om jou een handje te helpen geven we vandaag 5 tips voor de verzorging van grote kamerplanten tijdens de zomer. Mis het dus niet!

1. Water water en nog eens water!

Net zoals wij meer dorst hebben tijdens het warme weer hebben grote kamerplanten dat ook. Het is dus goed om ze geregeld water te geven, want door de warmte droogt de grond sneller op en verdampt het water sneller via de bladeren. Geef ze liever in de ochtend of avond wat water, dan midden op de dag wanneer het op zijn heetst is. Geef ook genoeg water zodat ze de dag goed doorkomen.

2. Uit de zon

Sommige grote kamerplanten houden van de zon en staan dus op een zonnig plekje. Dat is helemaal prima, want daar doen ze het natuurlijk op hun best. Toch is het raadzaam om deze planten af en toe uit de zon te halen, vooral als het heel erg warm is. Je voorkomt hiermee dat bloemen of bladeren verbranden en je plant zo kapot gaat. Zet hem aan het begin van de avond weer terug op zijn plekje, zodat het hij avondzonnetje of het ochtendzonnetje wel kan meepikken. Ben je nog op zoek naar nieuwe mooie kamerplanten? Bij 123planten hebben ze volop keuze!

3. Extra voeding

Het is goed om zo af en toe extra voeding te geven aan je grote kamerplanten. Hoe je dit doet is geheel afhankelijk van het soort kamerplant dat je in huis hebt en van jouw wensen. Voeding is er in een vloeibare variant die je met water moet mixen, maar ook in bijvoorbeeld korrels en zelfs voedingssticks. Geef zo eens in de paar maanden je planten wat extra aandacht hiermee en doe dit het liefst aan het begin van de zomer. Zo komen ze het seizoen goed door.

4. Check check dubbel check

Natuurlijk is het heel goed om je planten af en toe goed in de gaten te houden. Check elke dag even hoe ze erbij staan, of ze niet uit de zon moeten of of ze nog genoeg water hebben. Je kunt liever een keer teveel kijken dan te weinig. Ga je op vakantie? Regel dan iemand wie jouw planten komt verzorgen. Lastig? Geef ze desnoods even aan de buren en haal ze weer op als je thuis bent.

5. Wegknippen

Ik merk het hier aan onze kamerplant, de bladeren ervan lijken wat sneller af te sterven. Het is overigens niet erg, want het is het natuurlijke proces van de plant. Hij blijft namelijk nieuwe bladeren aanmaken en laat de oude los. Het is belangrijk om deze af en toe weg te knippen, zodat jouw plant mooi en vol blijft. Je voorkomt hiermee dat voedingsstoffen naar de dode bladeren gaan en de gezonde bladeren zo te weinig voedingsstoffen krijgen.

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten