5 tips tegen zweetvoeten

zweetvoeten

Zweetvoeten, niets zo vervelend dan dat. Want hoewel het niet fijn is voor de mensen om je heen wordt je er zelf ook onzeker van. Toch is er genoeg wat je kunt doen om zweetvoeten tegen te gaan. Benieuwd wat? Vandaag geef ik je 5 tips!

1. Goed schoeisel

Heel belangrijk is dat je goede schoenen draagt. Daarmee bedoel ik niet het model schoenen, maar kijk bij het aanschaffen van nieuwe schoenen goed naar het materiaal. Kunststof is namelijk onwijs slecht voor zweetvoeten en werkt zweet juist in de hand. Ga liever voor echt leer. Deze schoenen ademen en sluiten je voeten niet op, waardoor het vocht afgevoerd wordt zodat zweetvoeten niet meer voorkomen.


2. Verzorg je voeten

Als je regelmatig last hebt van zweetvoeten en je al leren schoenen draagt, dan is het belangrijk om je voeten goed te verzorgen. Was ze elke dag goed en smeer ze in met een speciale voetencrème.


3. Speciale anti-zweetvoeten spray

Mocht nu niet zo heel veel baten zijn er gelukkig nog andere oplossingen, namelijk speciale sprays! Een voetspray tegen zweetvoeten is heel handig in gebruik en vaak zeer effectief. Nog een voordeel van deze sprays is dat ze vaak die zweetvoetengeur tegengaan. Lekkere frisse voetjes dus!


4. Voetenbadje

Zijn je voeten de hele dag opgesloten geweest in een paar schoenen, dan is het heel fijn om in de avond een voetenbadje te doen. Vul een teiltje met lekker warm water en doe er een speciale bruistablet in die je voeten verzorgt en verfrist.


5. Laten luchten

Net zoals voor je voeten geldt dat je ze niet de hele dag moet opsluiten in je schoenen geldt dat ook voor je schoenen. Deze moeten lekker luchten. Draag ook niet altijd dezelfde schoenen, maar wissel regelmatig af zodat ze goed kunnen luchten en fris blijven. Je kunt ze bijvoorbeeld een tijdje buiten laten staan onder de overkapping of ergens waar goede ventilatie is. Zeg maar bye bye tegen zweetvoeten!

Heb jij wel eens last van zweetvoeten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten