5 tips voor die leuke bijbaan!

bijbaan

Een bijbaantje zoeken, het klinkt zo makkelijk maar in de praktijk kan het best moeilijk zijn. Toch is een bijbaan tegenwoordig nodig om leuke dingen te kunnen doen, want jongens…wat wordt alles duur! Zelf geld sparen is dus zeker aan te raden. Niet alleen voor dat avondje uit, maar wat dacht je van die fijne vakantie?! Ben je ten einde raad en nog steeds op zoek naar een bijbaan? Vandaag geef ik je 5 tips!

1. Doe wat je leuk vindt

Tja, doen wat we leuk vinden en er geld mee verdienen. We willen het allemaal, maar voor velen lijkt dat best ver weg. Ik mag mezelf gelukkig prijzen, want ik heb van mijn passie mijn bedrijf kunnen maken. Daar is wat geluk bij komen kijken, maar ook zeker heel veel energie en doorzettingsvermogen. Wil jij geld verdienen met iets dat je leuk vindt? Begin er dan net als ik als hobby mee. Wie weet wat het je over een jaar brengt!

2. Vraag vrienden met een leuke bijbaan

In de tussentijd is het zaak om wel een bijbaan te zoeken. Vraag eens rond bij je vrienden. Hen zie je tenslotte bijna dagelijks en misschien werken zij wel ergens waar ze nog mensen zoeken. Op die manier heb je meteen al een voorsprong, want als je door iemand wordt aangedragen die daar al werkt heb je toch al een puntje verdiend. Het solliciteren moet je zelf doen, maar het helpt zeker altijd als je al iemand kent!

3. Iemand in je familie een eigen bedrijf?

Heb je in jouw familie iemand die een eigen bedrijf heeft? Misschien zoekt hij of zij wel mensen! Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een bijbaantje voor. Bieden ze die optie nog niet aan? Misschien is er wel ruimte om een functie als bijbaan te creëren? Hebben ze bijvoorbeeld veel werk bij het verpakken, biedt dan je hulp aan in ruil voor een klein contractje onder het mom van een student inhuren. Zij uitgeholpen en jij blij!

4. Via via

Zoals ik net al zei is het belangrijk dat je via via ergens binnenkomt. Op die manier ben je altijd wel al een stapje voor op de rest. Dat geldt overigens niet altijd hoor, maar in veel gevallen merk je wel het verschil. Sta je bijvoorbeeld ergens in de rij of zit je op het terras en hoor je iemand over een bijbaan vacature praten? Wees dan niet verlegen, maar trek die stoute schoenen aan en stap er lekker enthousiast op af. Nee heb je, ja kun je krijgen!

5. Solliciteer je te pletter

Tot slot, solliciteer je te pletter. Dat kan heel makkelijk via een studenten uitzendbureau. Stuur liever teveel brieven en loop op teveel plekken naar binnen dan dat je bijna niets doet. Mocht je bij meerdere plekken op gesprek kunnen komen en eventueel kunnen beginnen, dan heb jij het voor het kiezen! Speel liever op safe, want op die manier is de kans op die leuke bijbaan het grootst!

Welke bijbaan zou jij het allerleukst vinden?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten