5 tips voor een gezellige veranda

Heb je een veranda aan huis of wil je er graag een? Dan is het gezellig maken ervan zeker een must, want op die manier breng je er meer tijd in door. Heb je geen idee hoe je jouw veranda gezellig kunt maken? Met deze 5 tips lukt het zeker!

1. Zijwand

Heb je nog geen veranda, maar wel een overkapping en zou je graag die look en feel willen hebben? Dan kun je makkelijk voor een zijwand veranda gaan. Met een zijwand creëer je namelijk al een gezellig hoekje waar jouw loungeset of andere tuinmeubelen kunnen staan. Ook heb je op die manier al snel het gevoel van een veranda i.p.v. een overkapping. Ze zijn er in allerlei soorten, dus kijk even goed wat het beste bij jouw wensen past.

2. Meubelen

Als het om tuinmeubelen gaat is er onwijs veel keuze. Persoonlijk vind ik rotan en houten tuinmeubelen onwijs gezellig voor onder een veranda. Omdat de weersinvloeden hier niet zo van toepassing zijn kun je dit soort tuinmeubelen hier met een gerust hart neerzetten, zonder bang te moeten zijn dat het snel verweert. Kies bijvoorbeeld voor een stoere houten loungeset met witte/crème dikke kussens of kies een rotan loungestoel of hangstoel.

3. Wanddecoratie

Omdat je bij een veranda zijwanden hebt en een achterwand kun je aardig wat dingetjes ophangen. Persoonlijk zou ik ook hier voor hout gaan. Het natuurlijke thema vind ik heel mooi en doet het ook heel goed op dit soort plekjes in je tuin. Erg leuk is bijvoorbeeld zo’n rotan zonnespiegel, maar ook andere wandhangers van hout of riet. Hou het zo natuurlijk mogelijk.

4. Urban Jungle groen

Bij jouw urban jungle hoort natuurlijk lekker wat groen. Kies voor tropische planten die het wel met het Nederlandse klimaat volhouden. Zet ze in stoere urban potten (al dan niet op pootjes) of hang ze op. Een combinatie van alles is uiteraard nog het beste. Zo vind ik bamboe, een bananenplant en palmsoorten heel gaaf. Dit soort planten doen het overigens ook goed met het natuurlijke houtthema!

5. Houten woondecoratie

Tot slot kun je alles afstylen met woondecoratie. Kies ook hier voor hout en een accentkleur. Persoonlijk zou ik het het liefst zo rustig mogelijk houden en voor wit of crème gaan. Je krijgt dan een beetje dat Ibiza thema waar ik zo dol op bed. Zet bijvoorbeeld een toffe vaas met pampasgras erin in een hoekje, mooie kaarsen bij elkaar op je tafel en misschien wel een tof windlicht of een bio ethanol brander. Op die manier heb je jouw veranda snel het gezelligste plekje van je tuin gemaakt!

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten