5 tips voor een mooie zomermake-up

Zomermake-up

De zomer staat alweer voor de deur en jongens, wat heb ik er zin in! Tijdens de zomer blijf ik altijd make-up dragen, jullie ook? Wel pas ik hier en daar wat dingen aan, want een make-up zoals ik bijvoorbeeld in de winter draag is niet ideaal tijdens de zomer. Ben jij benieuwd hoe je ook in de zomer een mooie make-up kunt dragen, zonder erbij te lopen als een uitgeknepen servetje? Lees dan zeker verder, want vandaag geef ik je 5 tips voor een mooie zomermake-up!

1. De basis

Voor elke make-up geldt, een goede basis vormt al de helft van het eindresultaat. Ook in de zomer is dat zo en misschien is het dan nog zelfs belangrijker dan de rest van het jaar. In de zomer is het vaak warm en dan heb je meer kans op zweten. Een uitgelopen make-up is dan wel het laatste wat je wilt. Zorg dus voor een goede basis en ga voor een poeder als basis. Dat neemt vaak wat vocht op en zorgt voor een mat resultaat.


2. Waterproof

Ga je zwemmen of ben je op vakantie? Ook dan wil je graag een mascara dragen. Een mascara maakt je ogen in één opslag opener en frisser. Kies op vakantie of tijdens een dagje strand altijd voor een waterproof mascara. Zelf draag ik dagelijks een waterproof mascara (en eyeliner overigens ook) gedurende de zomer. Hiermee voorkom je dat je mascara uitloopt en gaat het niet in de plooitjes onder je ogen zitten door zweten.


3. Foundation?

Vroeger was ik iemand die altijd foundation droeg, zelfs in Mexico met 35 graden. Ik had veel last van oneffenheden en voelde me daardoor erg onzeker, waardoor ik dit ging bedekken met foundation. Achteraf niet de meest slimste keuze natuurlijk. Wil je toch wat oneffenheden verdoezelen, dan kun je i.p.v. een foundation ook een BB-cream nemen. Dit is een crème met een subtiel tintje, waardoor je teint wat egaler lijkt.


4. Kleurkeuze

Als het om kleuren gaat kun je in de zomer alle kanten op. Soms zijn de trends best heftig met felle kleuren en gekke vormen. Ga daar niet in mee, maar kijk wat bij jou en jouw karakter past. Als ik naar mezelf kijk draag ik enkel altijd een basic make-up met een eyeliner, mascara, wat bronzer en een subtiele blush. Wil je toch een kleurtje op je ogen? Ga dan in de zomer voor frisse kleurtjes! Bronskleuren doen het overigens ook altijd goed als je dit combineert met een lichte shimmer.

5. Vergeet je nagels niet!

Tot slot, vergeet je nagels niet! Een nagellak hoort bij een complete make-uplook vind ik en mag dus zeker niet ontbreken in jouw zomermake-up. In de zomer kies ik altijd voor lekkere felle kleurtjes op de nagels. Dat ziet er niet alleen vrolijk uit, maar vaak versterkt het ook nog eens je gebruinde kleurtje.

Laat die zomer maar komen!

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten