5 tips voor een uniek toilet

uniek toilet

Niets is zo persoonlijk dan een badkamer en een toilet. Ook al denk je van niet, je brengt dagelijks toch aardig wat tijd door in deze ruimte. Hoe fijn is het dan als je er helemaal blij mee bent? Voor een dertien in een dozijn badkamer en toilet kun je overal wel terecht, maar een echt uniek toilet is een ander verhaal. Wij zijn van plan om binnenkort ons toilet beneden te vernieuwen en hebben al aardig wat inspiratie opgedaan die ik met jullie wil delen.

1. Goud

Wat ik echt heel luxe vind, overigens voor in ons hele huis, is goud. Het is een ware trendkleur en maakt elke ruimte meteen een stuk luxer. Ook voor het toilet is goud een goed idee. Laat het bijvoorbeeld terugkomen in mooie mozaïek tegeltjes of in accessoires. Of wat dacht je van een toffe gouden kraan? Alles kan en alles mag. Zorg er wel voor dat je het niet teveel laat terugkomen, anders gaat het luxe effect van het goud verloren.

2. Toiletmeubel

Mocht je denken dat er enkel badkamermeubels zijn heb je het mis. Voor het toilet is er ook een speciaal toiletmeubel. Deze plaats je onder het fonteintje, waardoor eventueel leidingwerk mooi weggewerkt is. De houten varianten vind ik heel mooi, maar ook strak zwart zou goed bij ons passen. Met een meubel als dit kun je ook jouw toiletruimte uniek maken.

3. Tegels

Met tegels kun je lekker uitpakken. Of niet, want het is maar net wat je wilt. Pak je uit en ga je bijvoorbeeld voor een glamourlook, dan heb je zeker weten een uniek toilet te pakken. Bedenk je wel goed dat sommige trends echt maar een bepaalde tijd mooi zijn en waar je naar verloop van tijd spijt van kunt krijgen.

4. Verlichting

Verlichting voor een toiletruimte vind ik altijd heel erg moeilijk. Met name voor ons toilet, want het is erg klein. Wat is mooi? Ga je voor een plafondlamp of voor spotjes? Of kies je een lamp (of twee) voor aan de muur? Eigenlijk kan alles, zolang het maar genoeg licht geeft. Een toilet heeft namelijk dikwijls geen of een klein raampje.

5. Hout

Heel mooi vind ik het gebruik van hout in de toiletruimte. In de badkamer overigens ook, want hoe tof is een uniek badkamermeubel van hout? Je kunt kiezen voor de standaard uitvoeringen, maar er zijn ook luxe en unieke exemplaren verkrijgbaar. Wil je het hout wel in je toilet verwerken, maar iets minder opzichtig? Kies dan voor mooie houten decoratie.

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten