5 tips voor het schoonmaken van jouw huis

schoonmaken huis

De kerstboom is weer de deur uit en dus is het tijd voor een grote schoonmaak. Hier althans, want eenmaal alles van Kerst weg voelt het een stuk leger en opgeruimder aan. Hoe fijn is het dan om meteen alles onder handen te nemen?! Juist, op die manier ga je lekker fris het nieuwe jaar tegemoet! In deze blog lees je alles over het schoonmaken van jouw huis.

1. De vloeren

De vloeren zijn echt een taak op zich. Gelukkig valt het mee hoeveel werk het is om een laminaat vloer schoon te maken. Laminaat is eenvoudig schoon te maken en wanneer je het goed doet kun je er nog langer van genieten.Niet alleen dien je goed te stofzuigen, ook heel goed dweilen en de plinten afnemen is aan te raden. Doe dit het liefst eenmaal per twee weken, want zo blijft alles goed schoon. Dat lijkt overigens vaak, maar je zult merken dat stof zich snel gaat ophopen in allerlei hoekjes waar je tijdens jouw dagelijkse stofzuigronde niet komt. Even goed aanpakken dus! Dweil hem goed met een schoonmaakmiddel die ook nog eens een lekker geurtje heeft en je huis voelt gelijk een heel stuk frisser aan! Gebruik voor het schoonmaken van laminaat geen allesreiniger maar daarvoor bestemd schoonmaakmiddel. Let bij het dweilen van laminaat wel op dat de dweil niet te nat. 

2. Ramen en deuren

Hoevaak lap jij jouw ramen? Ik eigenlijk te weinig, want wanneer ik zie dat ze echt te vies zijn ga ik ze pas wassen. In de zomer doe ik dat overigens wel wat vaker, want ik vind het heerlijk om dan buiten in het zonnetje bezig te zijn. Nu in de winter is het koud en niet zo fijn om te doen. Toch werkt het heerlijk op je gemoed, want eenmaal klaar heb je blinkende ramen waar je helemaal blij van wordt. Neem ook geregeld jouw (binnen)deuren af met een vochtig doekje. Wij hebben sinds kort beneden glazen deuren en met speciale raamdoeken is dat zo gebeurd!

3. Toilet en badkamer

Voor het toilet en de badkamer geldt dat wanneer je het bijhoudt het niet heel veel werk hoeft te zijn. Het heeft dan namelijk geen ruimte en tijd om vies te worden. Belangrijk is ook dat je er met beleid mee omgaat. Heb je bijvoorbeeld gedoucht? Neem dan de glazen wanden met een ramentrekker af en droog na met een handdoek. Hiermee haal je veel water van de glazen deur en wand en voorkom je een boel kalkaanslag! Daarbij is het natuurlijk zo gebeurd om even af te drogen en het loont zich echt! Vind je het overigens een gedoe om met je kleding de badkamer te gaan soppen? Neem dan de poetsspullen eens mee de douche in wanneer je gaat douchen. Als je klaar bent dan kun je een rondje schoonmaken. Twee vliegen in één klap en geen natte kleding meer!

4. Rommel

Heb jij veel rommel in huis? Wij eigenlijk niet meer. Dat komt omdat ik geregeld een opruimwoede krijg en dan echt alles naloop. Soms ben ik wat te kritisch en wil ik teveel wegdoen. De wederhelft of de kindjes houden me dan tegen. Ik heb zelf liever een opgeruimd huis, want dat geeft meer rust en overzicht. Ook is het makkelijker met schoonmaken. Ruim dus regelmatig op en gooi ook eens wat weg. Iets dat nog goed een ronde mee kan kun je bijvoorbeeld doneren aan een goed doel. Zo ben je er zelf van af en maak je er iemand heel gelukkig mee.

5. Poetshulp

Wanneer je zelf weinig tijd hebt om echt alles in huis goed schoon te maken en te houden kun je natuurlijk hulp inschakelen. Een poetshulp is tegenwoordig heel normaal en veel meer mensen hebben iemand hiervoor dan dat je op het eerste oog zou zeggen. Overweeg wel of het je dit waard is, want het is natuurlijk kostbaar.

Vind jij poetsen leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten