5 tips voor je home office

home office

Een jaar geleden moesten we er niet aan denken om zoveel thuis te werken, maar tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld. Ik werk al jaren thuis als ZZP’er, dus ik ben niet anders gewend. Voor veel mensen is het wel even wennen, maar met een goede home office kom je al een heel eind! Vandaag geef ik je 5 handige tips voor het creëren van je ideale werkplek in huis.

1. Zorg voor een goed bureau

Aan het begin van de crisis toen veel mensen voor het eerst thuis moesten werken zag je allerlei creatieve oplossingen. Van uitklapbare commodes tot strijkplanken die gebruikt werden als werktafel. Ergonomisch verantwoord is dat natuurlijk niet. Aangezien we nog langere tijd thuis zullen werken is een goed bureau en een goede bureaustoel heel belangrijk. Zorg ervoor dat je een goede houding hebt als je aan het werk bent. Stel je bureau en bureaustoel op de juiste hoogte af.


2. Internet

Iets wat wij thuis ervaren hebben is problemen met internet. Persoonlijk had ik het hier al jaren over, maar sinds mijn man thuiswerkt is dat probleem aangepakt. Mijn werkplek is namelijk op zolder en onze wifi modem staat beneden. Het gevolg: een slecht bereik op zolder, waardoor internet soms wegvalt en/of traag is. De oplossing was heel eenvoudig, we hebben er een wifi versterker tussengeplaatst. Zorg er ook voor dat je een goed internet abonnement hebt, waarbij de snelheid goed genoeg is voor het snel kunnen downloaden van bestanden en het houden van video calls.


3. Rust

Werken met schreeuwende kinderen om je heen is geen doen. Ik denk dat vele van jullie die thuiswerken dit wel kunnen beamen. Probeer het eens en je wordt gillend gek. Probeer je home office ergens te creëren waar je rust hebt. Net zoals wij op zolder bijvoorbeeld. Heb je geen zolder of heb je daar geen plek, dan kan een bijkeuken of een slaapkamer uitkomst bieden.


4. Kantoorbenodigdheden

Het ligt natuurlijk een beetje aan het soort werk dat je doet, maar kantoorbenodigdheden zul je hoogstwaarschijnlijk wel nodig hebben. Vaak hebben we hier al een deel van standaard in huis, maar heb je dat niet, vraag dan op je werk of je het een en ander kan meenemen. Het werkt tenslotte veel prettiger als je alles bij de hand hebt.


5. Discipline

Misschien wel het allerbelangrijkste is het hebben van discipline. Thuis wordt je soms veel afgeleid. Je moet bijvoorbeeld nog een was doen, de stapel met strijkgoed kijkt je aan en je moet nog snel even weg voor een boodschap. Probeer tijdens je werktijd zoveel mogelijk gefocust te zijn op je werk en laat de boel de boel. Dat is soms niet makkelijk (ik weet er alles van), maar na een tijdje oefenen kun je die dingen beter loslaten.

Lees hier meer tips om thuis te werken.

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten