5 tips voor jouw keukenapparatuur

keukenapparatuur

Een nieuwe keuken uitzoeken, je doet het niet dagelijks. Als je het doet wil je het ook meteen goed aanpakken en daarom is het belangrijk om overal goed over na te denken. Eén van de belangrijkste en praktische zaken is de keukenapparatuur. Ook in bestaande keukens kun je dit vervangen wil je je keuken nieuw leven inblazen. Vandaag geef ik je 5 tips bij het uitkiezen van de beste keukenapparatuur.

1. Kijk naar jouw gebruik

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar jouw gebruik. Ga eens een week lang na welke apparatuur je gebruikt, hoe je die gebruikt en wanneer. Op die manier krijg je inzicht in wat er voor jou belangrijk is in de praktische zin. Zo kun je bijvoorbeeld wel hele mooie ideeën hebben, maar als het niet in jouw werkwijze past dan heb je er niets aan. Kies je bijvoorbeeld voor de beste oven (zeker aan te raden voor de bakliefhebbers), maar bak je nauwelijks dan staat hij daar voor niets te shinen.


2. Wat zijn jouw wensen

Als je jouw gebruik weet, bedenk dan goed wat jouw wensen zijn. Wil je dezelfde functies als in je oude apparatuur of wil je toch iets anders? Gelukkig komen er veelal nieuwe technieken uit, waardoor ook keukenapparatuur steeds slimmer wordt. Maak het je daarom makkelijk en kies voor gemak.


3. Ga voor kwaliteit

Persoonlijk ben ik voorstander van: geef liever wat meer uit, dan heb je ook wat. Vooral bij keukenapparatuur is dat belangrijk, want zulke dingen schaf je niet zo heel vaak aan. Zo wilden wij bijvoorbeeld een bepaalde soort afzuigkap en die was er alleen in een heel duur merk. Die hebben we dan ook gekozen en ik ben er na 10 jaar nog steeds heel blij mee.


4. Denk aan een praktische indeling

Een praktische indeling van je keukenapparatuur is zeker aan te raden. Overigens geldt dit alleen als je een nieuwe keuken koopt, want in een bestaande keuken kun je enkel dingen vervangen. Denk bijvoorbeeld aan de plaatsing van de gootsteen en de vaatwasser. Je spoelt je vaat af en moet het dan makkelijk in de vaatwasser kunnen zetten. Zo kozen wij er bijvoorbeeld voor om de oven hoog te plaatsen i.v.m. kleine kindjes.


5. Vraag naar ervaringen

Ervaringen, ze zijn oh zo belangrijk. Fabrikanten en leveranciers kunnen de verkoopverhalen nog zo mooi maken, toch kun je beter afgaan op de gebruikservaringen van anderen. Ook kun je op internet research doen naar tests. Wat is bijvoorbeeld de best geteste magnetron en voor welke kookplaat kun je het beste kiezen? Met al deze info kun je jouw keuze nog beter en bewuster maken.

Heb jij nog een leuke aanvullende tip?

– samenwerking –

Eén gedachte over “5 tips voor jouw keukenapparatuur”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten