5 voorzorgsmaatregelen voor jouw zomervakantie 2021!

zomervakantie 2021!

Hoogstwaarschijnlijk kunnen we deze zomer weer heerlijk vliegen naar het buitenland! Wellicht kan het wel al eerder als we de berichten moeten geloven. Ik ben daar heel erg blij om, want reizen is iets dat ik heel graag doe. Ondanks het groene licht zullen er nog wat voorzorgsmaatregelen zijn waarop je goed voorbereidt kunt zijn en met een gerust hart kunt gaan vliegen naar jouw droombestemming! Vandaag geef ik je 5 tips voor een onbezorgde zomervakantie 2021!

1. PCR-test

Voordat je het vliegtuig in mag moet je bijna overal een negatieve PCR-test kunnen overleggen. Op die manier beperk je het aantal besmettingen in het vliegtuig en op bestemming. Hoewel ik niet de persoon ben die me om de haverklap laat testen vind ik dit toch wel belangrijk en heb ik er geen moeite mee om een test te doen als dat betekent dat je heerlijk op vakantie kunt gaan.

Een PCR-test kun je laten doen bij Spoedtest.nl. Ze hebben 70+ locaties door heel het land, dus er is altijd wel een plek bij jou in de buurt. Fijn is dat je bij je testresultaat een wereldwijd erkend reiscertificaat krijgt, waarmee je het vliegtuig in mag overal ter wereld. De uitslag van de test heb je al na enkele uren. Een PCR-test met internationaal erkend reiscertificaat kost €99,-. Check sowieso www.spoedtest.nl voor de actuele prijzen, want deze kunnen snel veranderen. Mocht je een PCR-test willen laten doen mag ik je ook nog eens 10% korting geven met de code ‘SPOEDTEST10IF‘!


2. Mondkapjes

Ben je eenmaal ter plekke, dan zul je op sommige plekken een mondkapje moeten dragen. Informeer je vooraf even goed hoe de regels zijn op de plek waar je heen gaat, want dat kan per land (en zelfs per regio) verschillen. Denk ook aan je kinderen, want momenteel moeten kinderen vanaf 6 jaar in Spanje ook een mondkapje dragen. Zorg er dus voor dat je ook kindermondkapjes meeneemt voor het geval dat.


3. Handreiniger

Eén van de voordelen van dit hele gebeuren is dat alles echt heel schoon is. Wat voorheen maar één keer per dag werd schoongemaakt wordt nu om het uur gedaan. Toch kan het zijn dat je af en toe je handen wilt desinfecteren en dan is een handreiniger in kleinformaat ideaal. Deze neem je mee in je tas of zak en hebt hem altijd bij de hand. Wel adviseer ik om dit niet teveel te gebruiken, want je huid wordt er droog van en zonder bacteriën bouw je geen weerstand op. Af en toe overslaan is dus echt geen ramp 😉


4. Stel realistische verwachtingen

Heel belangrijk voor deze zomer: stel realistische verwachtingen. De zomervakantie dit jaar zal niet worden zoals die van twee jaar geleden. Helemaal vrij zijn we niet, want waar je ook gaat, overal zullen er regels zijn. Denk aan de eerder genoemde mondkapjes, eventueel reserveren voor het eten, niet meer zelf aan het buffet vanalles kunnen pakken maar op je bordje laten leggen door de chef en looproutes. Ik ben allang blij dat we kunnen gaan en kan me daar goed bij neerleggen, maar hou daar zeker rekening mee!


5. Geniet!

Tot slot mijn laatste tip: GENIET! We hebben het allemaal oh zo verdiend om even lekker op een andere plek te zijn en te genieten van allerlei nieuwe dingen. Geniet van alles, van de kleine dingen en van de momenten samen met je gezin, familie of vrienden. Zie overal het positieve van in en focus je niet teveel op wat er dit jaar anders is door alle maatregelen. Geniet van je welverdiende zomervakantie 2021!!

Ga jij dit jaar naar het buitenland op vakantie?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten