5x tips om je kinderen te vermaken tijdens de zomervakantie

5x tips om je kinderen te vermaken tijdens de zomervakantie

De zomervakantie is weer aangebroken. Wellicht ga je niet op vakantie met je kinderen, maar blijf je gewoon thuis. Ook dan kun je een heerlijke vakantietijd tegemoet gaan. Het is echter wel van belang om jezelf en je kinderen te blijven vermaken tijdens de warme dagen. Benieuwd hoe je jouw kinderen kunt vermaken tijdens de zomervakantie, zodat ze zich niet zomaar vervelen? Wij zetten hieronder vijf tips op een rij!

Maak de tuin kindvriendelijk

Een van de eerste dingen die je kunt doen om jouw kinderen te vermaken tijdens de vakantie in de zomer, is het kindvriendelijk maken van je tuin. Vooral als je een wat grotere tuin hebt is dit een goede mogelijkheid. Door je tuin kindvriendelijk te maken zorg je ervoor dat het een fijne plek wordt voor je kids om tijd te spenderen. Maar waar kun je aan denken als we het hebben over een kindvriendelijke tuin? Ten eerste kan het een leuk idee zijn om speelgelegenheid voor de kinderen te creëren. Een trampoline kopen of zoeken naar een glijbaan of klimrek: het zijn allemaal dingen waar je aan kunt denken als je graag speelgelegenheid voor je kinderen wilt creëren in eigen tuin. Hiermee zorg je ervoor dat je kinderen de mogelijkheid hebben om lekker te spelen in de buitenlucht. 

Niet alleen speelgelegenheid in de tuin is een manier om je tuin kindvriendelijk te maken. Zorg ook voor een zachte ondergrond in de buurt van de speeltoestellen, zodat ze niet hard kunnen vallen. Wat ook slim is om te doen, is het creëren van genoeg schaduwplekken. Je kunt er zelfs voor kiezen om een eigen zithoekje te maken waar zij in de zomermaanden tijd kunnen doorbrengen. Bovendien is het slim om planten voor de tuin te kopen die niet giftig zijn. 

Plan dagjes uit

Je kinderen vermaken tijdens de zomervakantie kun je ook doen door dagjes uit te plannen samen. Je kunt hierbij aan van alles denken. Van een dagje naar het strand of naar het bos tot tijd doorbrengen in een grote speeltuin: de mogelijkheden zijn eindeloos. Qua vermaak voor kinderen is er genoeg te doen in ons land, dus ga vooral eens op zoek naar leuke activiteiten. 

Een opblaaszwembad aanschaffen

Kinderen zijn vaak gek op zwemmen. Als je zelf niet op vakantie gaat, kun je de vakantie echter wel naar je eigen tuin halen. Mocht je er genoeg ruimte voor hebben, kan het een aanrader zijn om een opblaaszwembad te kopen. Ongetwijfeld zullen je kinderen hier dan veel gebruik van gaan maken tijdens de warme dagen. Ze kunnen hier eindeloos plezier hebben, en dat gewoon in eigen tuin! En niet alleen voor je kids is het fijn om af te koelen tijdens een hete zomerdag, ook voor jezelf.

Spelletjes met water

Op warme zomerdagen is het natuurlijk fijn om zo nu en dan even af te koelen. Een leuke bezigheid kan daarom zijn om spelletjes met water te bedenken die je samen met je kinderen kunt doen. Zo kunnen jullie een leuke tijd beleven en tegelijkertijd even lekker afkoelen als het warm is. Van waterballonnen gooien tot flessenvoetbal: er is genoeg leuks te bedenken.

Knutselen

Als jouw kinderen het leuk vinden om te knutselen, dan is dat ook een goede manier om je kinderen te vermaken in de zomervakantie. Je kunt hier dan ook eindeloos mee doorgaan, want er is genoeg om te knutselen. Om leuke ideetjes te bedenken is het slim om inspiratie te verzamelen op het internet. Dan is het daarna slechts een kwestie van het hebben van de juiste benodigdheden en je kunt met de kids aan de slag.

Deze vijf tips kun je in gedachten houden als je nog inspiratie nodig hebt voor het vermaken van je kinderen in de vakantie. Door leuke dingen te doen samen gaan jullie vast een heerlijke zomer tegemoet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten