We leven echt in een fantastische periode. Niet alleen gaat de levensverwachting en kwaliteit van het leven er met grote sprongen op vooruit, we zitten ook midden in een oprukkende technologische revolutie. Een paar decennia geleden was het internet voor de meeste mensen nog een nieuwigheid, en waren computers grote, logge en vooral trage apparaten die amper gebruikt werden door particulieren. Fast forward naar 2022, en bijna iedereen beschikt over een smartphone, een mobiele supercomputer waar je echt bij elk aspect van je leven voordeel mee kan halen.
Om het meeste te halen uit je mobieltje zijn er honderden apps die je (meestal gratis) kan downloaden. Denk aan communicatie, entertainment, financiële zaken, je professionele leven, dating, noem maar op. Of je nu de nieuwste iPhone hebt, of een refurbished mobieltje, hier zijn 7 apps die echt niet mogen ontbreken op je smartphone.
1. WhatsApp
Communicatie is een cruciaal aspect van elke relatie, zowel zakelijk als privé. Met apps zoals WhatsApp kan je altijd en overal gratis met mensen van over de hele wereld communiceren. Niet alleen kan je gratis bellen (mits je een internetverbinding hebt), je kan ook videogesprekken voeren en chatten. Daarnaast is het ook mogelijk om bestanden zoals afbeeldingen en video’s te verzenden. En niet vergeten dat je via WhatsApp allerlei groepen kunt maken, zodat je groepsgesprekken kan voeren met je familie, je vrienden of je collega’s op het werk.
2. Een beleggingsapp
Sparen via een spaarrekening is vandaag de dag niet meer de beste optie. Door de lage rente verdien je er bijna niets meer aan. Beleggen is dan een interessante alternatieve optie. Dankzij specifieke apps op je smartphone is de drempel om te beginnen met beleggen heel laag: je downloadt een bepaalde app, schrijft wat geld over en maakt je keuze. Je volgt je beleggingen bovendien ook op de voet, waar en wanneer je maar wil. Investeren in de Amerikaanse beurs vanop een strand in Thailand? Check. Kijken hoe je aandelen van een Nederlands bedrijf het doen terwijl je op skivakantie bent? Geen enkel probleem.
Een goed voorbeeld van een dergelijke app is die van de Nederlandse cryptocurrency broker Bitvavo. Volgens bijna elke Bitvavo review die je online vindt, kan je met deze app zeer snel en eenvoudig cryptomunten aankopen, op een veilige manier. Cryptocurrency is natuurlijk maar één van de talloze opties om te beleggen. Ook als je liever in zaken zoals aandelen en fondsen belegt zijn er tal van apps beschikbaar, denk aan die van Bux of DEGIRO.
3. De app van je bank
Om even verder te gaan op het financiële aspect: de kans is groot dat je eigen bank ook over een eigen app beschikt. Hiermee voer je via je smartphone eenvoudig al je transacties uit, en heb je altijd en overal een handig overzicht van je uitgaven bij de hand. Door functies zoals vingerafdruk- of gezichtsverificatie zijn deze apps ook nog eens zeer veilig, vaak heel wat veiliger dan online bankieren op je computer. Waarom zou je nog naar de fysieke locatie van je bank gaan, als je alles kan regelen via je smartphone?
4. Microsoft Office
De app van Microsoft Office is vooral handig voor mensen die hun smartphone ook voor professionele doeleinden gebruiken. Je kan er immens Word- en Excel-documenten openen op je smartphone, net als ze aanpassen, er nieuwe mee opstellen, enzovoort. Zo wordt je smartphone echt een mini-computer, en kan je overal aan het werk. Als particulier is deze app iets minder interessant, maar je kan natuurlijk Word-documenten gebruiken om pakweg een boodschappenlijstje op te stellen, je dagboek bij te houden, notities te nemen, en nog veel meer.
5. YouTube
Natuurlijk blijft een mobiele telefoon bij uitstek geschikt voor entertainment. Een app zoals die van YouTube is daar een goed voorbeeld van. Je kent YouTube zonder twijfel wel, dus veel moeten we daar niet over vertellen. Kort samengevat, krijg je met deze app toegang tot miljoenen video’s in alle mogelijke soorten categorieën. Wil je wat bijleren over wetenschap of een leuke documentaire bekijken? Geen probleem. Hou je het liever luchtig en bekijk je graag wat schattige kattenvideo’s? Dat is zeker mogelijk. Ook als je series of muziekvideo’s wil bekijken, zit je goed bij YouTub-app.
6. Spotify
Spotify is voor muziek wat Netflix is voor video. Via deze app beluister je alle muziek van bekende én minder bekende artiesten. Spotify zet ook steeds meer in op het aanbieden van podcasts, dus als je daar fan van bent is dit een prima optie. Let wel op dat Spotify in theorie gratis is, maar dat je wel frequent advertenties te horen krijgt. Wil je die reclame vermijden? Dan kan je ervoor kiezen om een abonnement te nemen.
7. Trello
Doelbewust door het leven gaan is een recept voor succes. Als je jezelf graag “on track” houdt, is een app zoals Trello perfect voor jou. Met Trello kan je handige “to do”-lijstjes opstellen en die sorteren in allerlei projecten. Ieder element op je lijstje kan je categoriseren in verschillende fases, zodat je te allen tijde op de hoogte bent van wat je nog te doen hebt op een bepaalde dag om je doelen te bereiken. Wil je graag een bepaald persoonlijke record in de sportzaal verbreken? Gebruik dan Trello om verschillende mijlpalen op de weg ernaartoe op te stellen. Of ben je een boek aan het schrijven? Dan maak je in Trello een overkoepelend project aan met daarin kleine onderverdelingen per hoofdstuk. De mogelijkheden zijn eindeloos.
– samenwerking –
written by