Afvallen beter volhouden? Dat doe je zo!

afvallen

Wil je graag afvallen, maar lukt het je maar niet om dit voor een lange tijd vol te houden? Dan heb je vast te maken met het zogeheten jojo-effect. Het kan lastig zijn om afvallen goed vol te houden, zeker als je al voor een lange tijd bezig bent en de resultaten nog niet verbluffend zijn. Toch zijn er manieren die je hierbij wel kunnen helpen. Lees snel verder, wij vertellen je hoe je dit kunt aanpakken!

Stel haalbare doelen op

Als je aan het afvallen bent, kan het je haast niet snel genoeg gaan. Echter heeft afvallen nu eenmaal tijd nodig, die kilo’s vliegen er niet zomaar af. Het is daarom belangrijk om haalbare doelen op te stellen. Wees niet te streng voor jezelf met het opstellen van doelen, het moet tenslotte wel echt haalbaar zijn. Wees dus realistisch en maak het doel overzichtelijk.

Vraag advies aan professionals

Als je het lastig vindt om zelf het afvallen vol te houden, kan het handig zijn om advies te vragen aan een professional. Je zou bijvoorbeeld naar een diëtist kunnen gaan. Deze persoon is gespecialiseerd in het helpen van mensen bij het afvallen, dus je kunt dit zeker overwegen. Deze persoon weet als geen ander hoe resultaten geboekt kunnen worden. Via internet op zoek naar een goede diëtist? De gebruikerservaring lezen van anderen kan jou erbij helpen om de juiste keuze te maken. 

Sta niet te veel op de weegschaal

Als je aan het afvallen bent, ben je natuurlijk al snel benieuwd of er al wat kilo’s af zijn. Echter kan het ook een obsessie worden om op de weegschaal te gaan staan en dat is niet bevorderlijk voor jouw afvalproces. Probeer niet te veel op de weegschaal te staan, want dit zorgt ervoor dat je misschien alleen maar meer stress krijgt. Afvallen is een proces dat een langere tijd kan duren, dus het heeft geen zin om iedere dag een paar keer die weegschaal op te stappen. Doe het zo nu en dan, om te zien of je progressie boekt. Maar zeker niet te vaak!

Vier je successen

Heb je een bepaald doel behaald binnen een bepaalde tijd? Dan mag dat best gevierd worden! Het is dan misschien niet handig om meteen de fles champagne open te trekken een gebakje op te eten, maar je kunt het succes ook op andere manieren vieren. Door iets leuks te kopen voor jezelf bijvoorbeeld of jezelf een lekkere serie- of filmavond te gunnen. Je mag trots zijn op je behaalde resultaat, dus je mag jezelf hier zeker voor belonen.

Deze tips kunnen je erbij helpen om het afvallen voortaan wat beter vol te houden. Hoewel het soms echt wel even moeilijk kan zijn, is het zeker haalbaar. Houd bij het afvallen goed je opgestelde doelen in gedachten en ga er echt voor. Dieet en gezondheid zijn belangrijk bij het afvallen, dus besteed hier voldoende aandacht aan. Blijf in ieder geval altijd geloven in jezelf, want ook jij kan dit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten