Alles wat je moet weten over lipfillers

lipfillers

Lipfillers, het is de trend van het moment en hoewel ik er soms ook voor wil zwichten heb ik ze nog niet. Mooie en volle lippen zijn nog steeds helemaal hot, maar wist je dat het niet altijd goed gaat? In veel gevallen natuurlijk wel en kan het jou een boel meer zekerheid geven. In dit artikel ga ik het hebben over lipfillers en alles wat daarbij hoort. Heb je dus vragen, dan is de kans groot dat je de antwoorden hier gaat terugvinden.

Wat zijn lipfillers?

Lipfillers bestaan uit een soort gel die tegenwoordig veelal uit hyaluronzuur bestaat. Als je een beetje thuis bent in de beautywereld dan weet je dat dit van binnenuit opvult. Deze geld wordt door middel van een naald net onder de huid gebracht, waardoor het de huid dus letterlijk opvult en zo eventuele rimpeltjes en lijntjes verdwijnen. Fillers worden voor het gezicht gebruikt, maar dus ook voor onze lippen. Dunne lippen kun je hier mee opvullen om ze groter te laten worden.

Waarvoor gebruik je lipfillers?

Zoals ik net al aangaf gebruik je lipfillers om je lippen te vergroten. Iemand als ik heeft dat eigenlijk niet nodig, want ik heb prima lippen van mezelf. De meeste mensen overigens. Toch zijn er af en toe mensen bij met hele smalle lippen. Hun lipstick pakt dan niet mooi uit of ze worden er onzeker van. Begrijp me niet verkeerd, iedereen is mooi zoals hij en zij is, maar wanneer je je echt ergens aan stoort moet je er wat aan doen. Smalle lippen kun je dus heel goed laten opvullen voor een natuurlijk resultaat. Heb je al volle lippen zoals ik, dan is het niet nodig. Uiteraard kan het dan evengoed en worden ze nog voller. Of het resultaat dan natuurlijk is, is natuurlijk de vraag…

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten?

Er zijn verschillende soorten lipfillers die elk een eigen werking hebben. Zo is er Restylane en Restylane-L voor meer volume, wordt Restylane Silk gebruikt voor een subtiele touch, is er Juvéderm Ultra Xc voor een zacht effect en Juvéderm Volbella XC ome laplijn meer definitie te geven. Vaak gebruiken artsen een combinatie van deze types voor een mooi resultaat. Klinieken werken ook met verschillende merken, dus laat je daarover zeker goed informeren.

Hoeveel ml. kies je?

Hoeveel ml. je kiest hangt natuurlijk af van jouw eigen lippen. Gelukkig maken de meeste artsen het resultaat heel natuurlijk en blazen ze je lippen niet op. Smalle lippen kunnen wel wat meer ml. gebruiken, maar wees je ervan bewust dat je niet meteen hele volle lippen kunt krijgen. De huid van je lippen rekt natuurlijk wel mee, maar je kunt beter stapje voor stapje doen dan in één keer teveel laten inspuiten. De arts zal je hierbij dan ook goed adviseren.

Tijdelijk

Goed om te weten is dat het effect van lipfillers tijdelijk is. Gemiddeld duurt het 9 tot 12 maanden voordat het effect is uitgewerkt. Wil je het blijven behouden, dan dien je op tijd de behandeling te herhalen. Plan dan ook tijdig jouw vervolgafspraak in, bijvoorbeeld bij Jectclinics voor lip fillers in Den Haag.

Veiligheid voorop

Het laten zetten van lipfillers behoort tot de chirurgische ingrepen en dus zijn er altijd risico’s. Tegenwoordig zijn de meeste lipfillers wel veilig en al helemaal wanneer je met gecertificeerde artsen werkt. Check dus goed de kliniek waar je heen gaat, want we hebben het wel over je gezicht. Het kan voorkomen dat filler verkeerd gezet worden, maar een goede arts weet precies wat hij of zij doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten