Beauty van binnenuit met superfoods

De term superfoods vliegt ons tegenwoordig te pas en te onpas om onze oren, maar weet jij eigenlijk wel wat dat betekent? Wat zijn superfoods en wat kunnen ze voor je doen? Hoe worden ze toegepast en werkt het ook op het gebied van beauty? Ik vertel het je vandaag!

Wat zijn superfoods?

Superfoods zijn echte vitamine bommen. Het zijn voedingsstoffen met een hele hoge voedingswaarde. Tevens bevatten ze veel antioxidanten. Hierdoor hebben ze allerlei positieve effecten op onze gezondheid. Ze zijn onwijs gezond en vallen dus ook zeker in de categorie voeding voor elk moment. Voorbeelden hiervan zijn gojibessen, cacaobonen, hennepzaad, tarwegras, maar ook bessen, rode druiven, knoflook, vette vis, bepaalde noten en donkere chocolade. Je ziet, het is dus heel erg uiteenlopend en beperkt zich niet enkel tot fruit en groenten. Hierdoor is het voor veel mensen geschikt om in hun dagelijkse eetpatroon mee te nemen.

Wat doet het voor je?

Omdat superfoods vol zitten met goede stoffen werken ze heel goed voor jouw lichaam en gezondheid. Het kan helpen bij het sporten, afvallen, maar ook bij het krijgen van een mooie huid. Je voelt je er goed door en energiek. Zeker nu in deze tijd van het jaar, waarin we allemaal wel een periode hebben waarin we in een winterdip zitten, is het fijn om ze te kunnen gebruiken. Ook aan te raden is chlorella spirulina. Ze hebben een ontgiftende, reinigende en beschermende werking.

Hoe gebruik je superfoods?

Hoe je ze gebruikt hangt natuurlijk af van welke je kiest. Zo kun je bijvoorbeeld dagelijks als tussendoor snack een handje noten pakken. Kies hierbij wel de noten die tot de noemer superfoods horen en niet bijvoorbeeld gezouten noten. Ik hoef je denk ik niet uit te leggen dat de gezouten varianten juist ongezond zijn. Gojibessen en hennepzaad kun je bijvoorbeeld verwerken in jouw muesli en tarwegras en rode druiven in je smoothie. Je kunt er dus eigenlijk best veel kanten mee op.

Superfoods en beauty

Wist je dat het ook heel goed in te zetten is voor beauty doeleinden? Er zijn namelijk bepaalde shakes met superfoods die je kunt nemen en die bijvoorbeeld een mooie huid beloven en/of mooi haar. Ze zorgen dus voor beauty van binnenuit. Ook zijn ze tegenwoordig verwerkt in heel veel beauty producten. Zo smeer je het meteen op de huid en werk je aan de buitenkant van de huid. Beiden combineren is natuurlijk het beste, zo behaal je de beste resultaten.

Welke superfoods neem jij wel eens?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten