Bereid je gazon voor op de winter!

gazon

Officieel is het nog zomer en hoewel we twee weken geleden nog aan allerlei strandjes lagen zitten we nu binnen en lijkt het buiten wel herfst. Tijd om gaan na te denken wat er allemaal nodig is om je tuin winterklaar te maken. Een goed resultaat zit hem namelijk in een degelijke voorbereiding. Vandaag geef ik je wat fijne tips om je gazon voor te bereiden op de winter!

Als je mijn instagram stories regelmatig voorbij ziet komen weet je dat wij ook gazon hebben in onze achtertuin. Afgelopen maanden is dat intensief gebruikt geworden door onze kindjes. Niet zo heel gek, want we hebben er sinds dit voorjaar een speeltoestel op staan, er staat een trampoline en een duikelstang. Daarbij kwam ook nog eens het zwembad tijdens al die warme dagen. Omdat we toch wel een hele fijne zomer hebben gehad wat het weer betreft heeft dit bad wat langer gestaan dan gedacht en dus heeft het gras er wat te lijden mee gehad. Daarnaast ben ik deze zomer actief bezig geweest met het verwijderen van onkruid. Zo irritant soms, maar het moet echt gebeuren. Alleen op die manier houd je je gazon mooi. Bij mij leverde dit natuurlijk kale plekken op en ook die zijn goed te behandelen.

Nu we richting het najaar gaan is het fijn om een planning te hebben voor je gazon. Het najaar is namelijk de perfecte periode om je gazon te revitaliseren en voor te bereiden op de winter. Ook het herstellen van je gazon is cruciaal (zoals bij ons dus 😉 ) en het bemesten. Wist je trouwens dat je het gazon het hele jaar door moet bemesten? Alleen op die manier blijft het mooi en help je het goed te winter door.

Herstellen

Hoe ik te werk ga? Aangezien wij nog af en toe wat kale of dorre plekken hebben haal ik daar eerst het verdorde gras weg. Dit doe ik met een harkje. Belangrijk is dat je het met wortel en al weghaalt en de aarde wat losmaakt. Zo kun je er namelijk nieuwe graszaden in zaaien die ervoor zorgen dat je gras weer mooi opkomt. Herstel het gazon door te verticuteren. Dit is in grote lijnen wat ik doe met de dorre plekken, alleen doe je dit bij je hele gazon. Hoe en wat ga ik je niet helemaal uitleggen, het stappenplan kun je bekijken door op de link te klikken.

Bemesten

Direct na het verticuteren is het belangrijk om je gazon te bemesten met MOOWY meststoffen. Je gras heeft namelijk een aardige opdonder gehad en dus kan het wel wat voeding gebruiken. Je zult daarna al snel zien dat je gras mooi opkomt en zelfs voller wordt. Maaien doen wij tot het najaar en dan laten we het staan. Het groeit in het najaar namelijk niet zo hard als in het voorjaar en de zomer. Hierdoor is het klaar voor de winter!

Hoe verzorg jij je gras?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten