Besparen in 2022 doe je zo

Besparen in 2022 doe je zo

We hebben twee vervelende jaren achter de rug en misschien ben je wel één van de getroffen ondernemers of ben je jouw baan kwijtgeraakt. In dat geval wens ik je veel sterkte toe, want het is niet makkelijk geweest. Ik hoop dan ook van harte dat 2022 een beter jaar gaat worden voor ons allemaal. Nu net zo voor het nieuwe jaar begint het mij altijd te kriebelen om te kijken waar ik kan besparen en ik denk dat dit jaar veel mensen dit zullen doen. Wil jij ook besparen in 2022? Met deze tips lukt dat!

1. Vaste lasten

December is echt het seizoen om jouw zorgverzekering eens onder handen te nemen. De premies zijn inmiddels bekend en het vergelijken kan beginnen. Let wel op dat je geen appels met peren gaat vergelijken, want de inhoud van de pakketten moet wel zo goed mogelijk overeenkomen. Check ook meteen al jouw andere verzekeringen, want als je eenmaal bezig bent kun je net zo goed lekker doorpakken. Denk bijvoorbeeld aan jouw verzekeringen voor het huis, maar ook jouw autoverzekering of misschien wel jouw huisdierverzekering.

2. Besparen tijdens het shoppen

Wie bewust shopt houdt meer geld over. Online shoppen maakt het soms moeilijk om ons aan een budget te houden, want hoe makkelijk is het klikken met je muis? Voor je het weet ligt je winkelmandje vol en is jouw bankrekening leeg. Goed om te weten is dat je geld kunt besparen tijdens het shoppen, want je kunt voordat je bij jouw favoriete webshop gaat bestellen even op de homepage kijken of er geen deals of kortingscodes zijn. Wees je hiervan bewust, want vaak zijn ze er en scheelt het jou telkens wat geld.

3. Boodschappen

Wist je dat je met jouw wekelijkse boodschappen best veel geld kunt besparen? Hadden we het eerder al over het online shoppen met kortingscodes, ook bij jouw supermarkt kun je geld overhouden. Hoe? Maak elke week een maaltijdenlijstje voor die week en haal eenmaal per week de boodschappen. Zo voorkom je impulsaankopen en koop je echt alleen wat je nodig hebt. Minder bezoekjes is minder extra dingen die je in jouw karretje gooit. Natuurlijk dien je het vers gerei wel nog te halen, maar ga ook daar alleen gericht voor en laat je niet verleiden door allerlei ander lekkers.

4. Verkopen

Besparen is het niet direct, maar het levert wel geld op en dat is het gezamenlijk doel. Met spulletjes verkopen kun je namelijk een boel geld ophalen. Spullen die nog goed zijn zet je bijvoorbeeld op Vinted of Marktplaats en alle opbrengsten kun je weer gebruiken voor iets anders of jouw spaardoel. Niet alles is overigens opnieuw te verkopen, sommige dingen kun je ook beter weggooien of doneren aan een goed doel.

Hoe bespaar jij het liefst?

Eén gedachte over “Besparen in 2022 doe je zo”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten