Besparingen voor jou als student

student besparen

Als je nog student bent dan kun je het soms best wel eens zwaar hebben. In mijn tijd als student ging het bij mij met vlagen…Dan had ik geen cent te makken en de volgende keer kon ik weer royaal rondkomen. Omdat het studentenleven steeds duurder wordt (denk aan huisvesting, studie etc.) is besparen een belangrijk onderwerp voor een student. Vandaag geef ik je enkele tips.

Zorgverzekering

De zorgverzekering is voor iedereen een hoge maandelijkse kostenpost. Het is verplicht, blijft elke maand terugkomen en je kunt het maar eenmaal per jaar wijzigen. Binnenkort is het weer zo ver. Via studentenpolis.nl kun je verzekeringen vergelijken op prijs en inhoud en zo de beste kiezen die bij jou past. Als student heb je vaak niet zoveel nodig, dus check dit zeker even, want een zorgverzekering voor studenten behoort ook tot de opties. Wie weet bespaar je je wel tientallen euro’s per maand!

Eten

We moeten allemaal eten, maar er is een wezenlijk verschil waar je je boodschappen haalt en hoe je dat doet. Ga bijvoorbeeld nooit boodschappen doen met een lege maag. Je neemt dan al snel teveel spullen mee die je eigenlijk niet nodig had. Maak vooraf een lijstje en wijk daar niet van af. Kijk ook eens verder dan alleen op ooghoogte, want onderop liggen meestal de goedkopere merken en het eigen merk. Als je dit structureel volhoudt scheelt je dit een hoop centjes per maand.

Werken

Werken lijkt niet direct een besparing, maar juist een middel wat je geld opbrengt. Toch kun je het ook zien als een vorm van besparen. Werk je, dan hoef je namelijk minder te lenen voor je studiefinanciering en betaal je uiteindelijk ook minder per maand terug. Ik heb altijd gewerkt naast mijn studie en dat ging heel goed. Ik hield zelfs genoeg over om lekker te kunnen sparen en leuke dingen te doen. Zeker doen dus!

Kleding

Omdat je er, vooral als je wat jonger bent, altijd hip wilt bij lopen geef je al snel teveel geld uit aan kleding. Doe dit niet, want het is oh zo zonde. Vaak heb je genoeg kleding in je kast hangen om tal van combinaties mee te maken. Combineer dat ene truitje eens met een andere broek of juist met een rokje i.p.v. altijd die broek. Ziet er ineens heel anders uit hè?

Heb jij nog aanvullende tips om te besparen als je student bent?

– samenwerking –

Eén gedachte over “Besparingen voor jou als student”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten