Bio Oil, de travel musthave voor deze zomer

De zomer…we zitten er middenin! Zowel op vakantie als in eigen land kan je huid tijdens deze warme dagen wel wat extra verzorging gebruiken. Er is dan ook één beauty musthave die vanaf nu niet meer mag ontbreken in je koffer, strand- of handtas: Bio-Oil. Wist je dat deze olie voor meerdere toepassingen te gebruiken is?

Ik dacht dat Bio Oil altijd bedoeld was voor littekens, striemen, pigmentvlekjes en een verouderde of droge huid. Dit alles klopt helemaal, maar deze veelzijdige olie is nog op veel meer manieren te gebruiken. Ideaal voor op vakantie, dat scheelt weer wat ruimte!

De verzorgende huidolie van Bio Oil uit Zuid-Afrika bevat natuurlijke ingrediënten, zoals plantenextracten geëxtraheerd uit onder meer rozemarijn, lavendel en kamille en de vitamines A & E.

Ga je met het vliegtuig naar een tropische bestemming of Mediterrane stad? Good for you! (stiekem ben ik een beetje jaloers ;)) Niets is fijner dan het gevoel op vakantie te gaan en de hectiek van alledag thuis te laten. Een nadeel kan de vlucht zijn. Het duurt lang, krijgt pijn aan je benen van het zitten en dan heb ik het nog niet over de droge lucht die er hangt. De droge lucht en wisselende temperaturen in het vliegtuig zorgen ervoor dat je huid minder goed vocht vasthoudt en daardoor kan uitdrogen. Dit merkte ik altijd bij lange vluchten (denk 10 uur). Bio-Oil is ideaal voor een schrale en trekkerige huid van zowel gezicht en lippen als het lichaam. Extra fijn: de small size Bio-Oil van 60ml mag gewoon mee in de handbagage!

Ook al ga ik niet op vakantie, ik gebruik Bio Oil hier thuis. Ik heb wel eens last van droge plekjes, zoals armen en benen. Bio Oil verzorgt je huid direct en laat deze heerlijk zacht aanvoelen. Het ruikt ook nog eens heerlijk!

En dan ben je op de plaats van bestemming en kun je niet wachten om met je tenen in het zand te liggen. Liefst natuurlijk met mooie voeten, want een harde huid als een olifant is niet sexy. Dit treft natuurlijk enige voorbereiding waarmee je thuis al moet beginnen. Masseer ze iedere dag in met Bio-Oil en besteed daarbij extra aandacht aan de voetzolen en hielen. Je huid wordt weer heerlijk zacht en soepel, waardoor je helemaal klaar bent voor het slipper-, sandaaltjes- en open pumps seizoen.

Zelf masseer ik elke avond mijn hielen en tenen in, omdat zich hier vaak eelt vormt. Waarom ’s avonds? De olie trekt niet helemaal in, maar laat een fijn zacht laagje achter. Fijn voor op je huid, maar minder voor onder je voeten (uitglijers!). ’s Nachts kunnen mijn voeten heerlijk genieten van de Bio Oil en kan het goed intrekken zonder risico op vallen. Mijn voeten blijven zo heerlijk zacht.

Dat de zon goed voor je is wisten we allemaal. Het werkt niet alleen positief op het humeur, maar stimuleert tevens de aanmaak van vitamine D in het lichaam wat weer zorgt voor een sterkere weerstand. Dat je huid goed beschermd moet worden tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen is inmiddels algemeen bekend, maar ook na het zonnen kan je huid wel wat extra verzorging gebruiken. Door te veel zon en het zoute zeewater droogt je huid uit. Bio-Oil als hydraterende en verzorgende aftersun lichaamsolie kalmeert je huid, voorkomt vervellen en pakt eventuele huidverkleuringen effectief aan.

Wil je nog snel Bio Oil shoppen zodat je hem kan meenemen op vakantie? Ga hem dan nog snel halen bij de drogist of apotheek. Hij is verkrijgbaar in drie inhoudsmaten:

  • Bio Oil 60 ml. €12,15
  • Bio Oil 125 ml. €20,29
  • Bio Oil 200 ml, €28,49

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten