Botox tegen migraine

Al eens eerder heb ik het gehad over Botox, voor veel mensen nog een taboe. Waarom begrijp ik eigenlijk niet zo, want andere kleine cosmetische ingrepen, zoals het verwijderen van spataderen, wordt wel volledig geaccepteerd. Een beetje gek eigenlijk, maargoed…dat is een heel ander verhaal. Vaak zijn er twee kampen: het voor-kamp en het tegen-kamp. Zelf ben ik voor Botox, of het nu cosmetisch of medisch is. Begrijp me niet verkeerd…ik ga hier geen Botox aanprijzen, maar leg je wel graag even uit waarvoor ik het laat doen, want ja…ook ik gebruik Botox.

Botox, wat is het?

Zoals ik al zei is het voor velen nog een gevoelig onderwerp…Botox. Maar wat is het nu eigenlijk precies? Botox is een afkorting voor botuline-toxine, een stofje dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botuline. Botuline-toxine is een eiwit dat op de zenuwcellen werkt en de zenuwen verlamt die de spieren aansturen, waardoor de spieren verslappen. Door het eiwit te isoleren, kan botuline-toxine voor medische doeleinden gebruikt worden. Het stofje is erg giftig en wordt daarom meerdere malen verdund. Zo kan het veilig toegepast worden.

Botuline-toxine is het meest bekend in de vorm van een ‘Botox-behandeling’ tegen rimpels. Bij zo’n antirimpel-behandeling wordt het stofje onder de huid gespoten, daar waar de spiertjes zich bevinden die zorgen voor de ongewenste rimpels. Op de plek van injectie treedt vervolgens de verlammende werking van botuline-toxine op met als gevolg dat de spiertjes onder de huid zich ontspannen en hierdoor de rimpel een stuk minder zichtbaar wordt.

Dit is hoe veel mensen Botox kennen en ja, het is tegen rimpels. Is daar iets mis mee? Er zijn mensen die zich ontzettend storen aan hun rimpels en daarvoor is dit een prima oplossing. Zeg ik daarmee dat iedereen aan de Botox moet? Helemaal niet. Rimpels accepteren is zeker belangrijk!


Botox tegen migraine

Botox kan echter ook voor andere doelen dan het gladstrijken van rimpels gebruikt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld als een middel tegen overmatig zweten, tandenknarsen, roodheid bij rosacea en migraine. Dat laatste is waarvoor ik het gebruik. Voor degene die mij volgen op Instagram…jullie hebben het waarschijnlijk al gezien, maar enkele maanden geleden heb ik Botox laten injecteren in mijn ‘frons’. Dit is het gebied tussen je wenkbrauwen in. Omdat ik deze spieren constant aanspan en deze zelf onmogelijk kan ontspannen kwam er een enorme druk op mijn ogen te staan en mijn voorhoofd. Voor eventjes niet zo erg, maar dag na dag geeft dit een zwaar gevoel en uiteindelijk hoofdpijn dat leidt tot migraine. Ik had elke week wel minstens één migraine aanval en geloof me, dat wil je echt niet. Omdat ik zelf voelde waar het vandaan kwam ben ik gaan googlen en kwam ik op Botox uit. Ik ben het toen maar gaan proberen en serieus…bij mij werkt het super! Inmiddels is het alweer uitgewerkt en wacht ik tot na mijn bevalling met een nieuwe behandeling.


Hoe gaat het precies in zijn werk?

Een Botoxbehandeling is een vrij snelle en makkelijke behandeling. Je zou infeite zelfs in de pauze van je werk deze behandeling kunnen ondergaan. De arts maakt het te behandelen gebied schoon en ontsmet het, bepaald waar de prikjes moeten komen en prikt deze plaatsen aan met de Botox. Ik zelf had zo’n zes prikjes in mijn frons. Pijn doet het niet, op bepaalde plekjes kan het wel wat vervelend aanvoelen. Na de behandeling zijn er enkele dingen die je niet mag doen, zoals …. Na ongeveer twee dagen zie of merk je al wat Botox voor je doet en na twee weken is het maximale effect er. Dit houdt ongeveer drie tot vier maanden, maar dit verschilt per persoon en hoe vaak je Botox vooraf al hebt gebruikt. Bij regelmatig gebruik verleng je de duur namelijk. Na de behandeling is er overigens niets meer te zien van de ‘ingreep’. Zo ben ik bijvoorbeeld erna nog lekker gaan shoppen.

Tegenwoordig zijn er veel klinieken waar je terecht kunt voor een Botox-behandeling. De prijzen variëren enorm, maar ga niet altijd voor de goedkoopste. Kwaliteit is bij dergelijke behandelingen nog altijd het belangrijkste! Lees ervaringen na van anderen en beslis op basis daarvan of je naar de gekozen kliniek gaat. Via het handige platform www.idealbody.nl lees je meer over Botox, de behandeling en de klinieken waar je terecht kan bij jou in de buurt. Tevens geven ze de prijzen weer en kun je er handig brochures opvragen. Heb je hetzelfde probleem dan mij en heb je er echt dagelijks last/hoofdpijn van en één of meerdere keren per week migraine? Dan raad ik je zeker eens aan om dit te overwegen. Nogmaals, ik pleit niet voor of tegen Botox, maar wil alleen aangeven dat in dit geval het voor mij een perfecte oplossing is.

10 gedachten aan “Botox tegen migraine”

 1. Het word idd wel meer gebruikt voor migraine onder andere. Zou het zelf niet durven brr. Al laat ik wel Tattoos zetten.. Ook met naalden maar is toch anders. Voor migraine gebruik ik liever mijn cbd wietolie eigenlijk. 🙂

 2. Ik ben er totaal niet tegen. Ieder zijn persoonlijke keuze. Ik moet wel zeggen dat ik het bij verschillende sterren op tv heel lelijk vind uitzien. Ze hebben dan wel geen rimpels maar toch vind ik het totaal niet mooi. Ik zou er daarom niet voor kiezen!
  maar ieder zijn keuze, als je migraine hebt dan begrijp ik wel als je het zou willen proberen.

  1. Klopt. Bij veel sterren is het echt too much. In de kliniek waar ik ga kijken ze altijd heel goed naar de dosering zodat het wel natuurlijk blijft. Ook bij de migraine behandeling krijg je een milde dosering

 3. Ik ben niet tegen het veranderen van dingen aan je lijf, maar wel tegen Botox. Het werd ooit in oorlog gebruikt als chemisch wapen en daarom krijg ik jeuk van het woord. Echter mijn vriendin heeft een oogzenuw die niet goed werkt en laat deze ook lamleggen door Botox. Ze zegt er is nog geen andere keuze. Kijk, daar ga ik weer… wat moet ik er mee? Ik vind het moeilijk. Als je echt ziek bent en dit hulp bied… wie ben ik dan? Het is nog altijd iemands eigen keuze.

  1. Ben ik het helemaal mee eens. Onlangs was dit een grote discussie dus vreesde er hier ook voor, maar gelukkig valt het tot nu toe mee. Je mag ervoor of tegen zijn, geen enkel probleem mee haha ?

 4. Ik wil het heel graag voor m’n fronsrimpel! Maar ik vind mezelf er toch nog ietsje te jong voor, ik moet even ’timen’ wanneer ik er aan wil. Ik ben er dus absoluut niet op tegen en als het een andere functie heeft, tegen migraine dus, dan al helemaal niet 🙂

 5. Ik ben er niet tegen, iedereen moet dit voor zichzelf bepalen. Alleen vind ik het zonde als jonge meiden het doen, want als je er eenmaal aan begint had ik begrepen dat je dan er altijd mee door moet gaan. Het is toch super dat er iets is wat helpt tegen jouw migraine en wat maakt het nou uit dat het Botox is… Als dat het middel was tegen mij psoriasis deed ik het ook.

 6. Handig om te weten ! Ik heb helaas ook veel last van migraine en het is zo lastig om daar iets aan te doen! Ik heb al nagedacht over het nemen van een spiraaltje, aangezien ik hoor dat daar de hoofdpijnklachten ook van afnemen, maar botox klinkt ook erg goed. Eerlijk gezegd had ik geen flauw idee dat botox dat effect kon opwekken, dus ik ben positief verrast haha! Liefs x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten