Cishew: cashewnootjes, maar dan beter!

Cishew

Als er een nootje is waarvoor ik een grote liefde heb, dan is het wel het cashewnootje. Het is vol van smaak en indien ongezouten ook nog best gezond (in mate). Maar wist je dat de wereld van de cashewnootjes wat minder fijn is? Er kan een boel verbeterd worden en dat is ook gebeurd bij Cishew. Vandaag vertel ik je er wat meer over en laat ik je de cashewnootjes met een twist zien. Ze zijn namelijk heel erg bijzonder (lekker).

De wereld van de cashewnoot

Cashewnootjes zijn heel lekker, maar wist je hoe ze in dat bakje in jouw supermarkt komen? 90% van de nootjes groeit in Afrika, maar worden vervolgens naar Azië gebracht om gepeld te worden. Zo haal je arbeid weg uit Afrika voor de boeren en hun gezinnen die het hard nodig hebben en wordt er onnodige CO2-uitstoot geproduceerd door het vervoer. Dat kan anders en dat wist Cishew ook. Cishew maakt gebruik van Fairtrade noten uit Afrika, Ivoorkust, die rechtstreeks naar Nederland worden vervoerd. Ze werken met en voor de boeren daar, betalen een eerlijke prijs en misschien nog wel het meest verrassende van alles; er zijn heel wat smaken!

De cashewnoot in een culinair jasje met Cishew

Noot cuisine, dat is hoe Cishew zichzelf noemt. Door hun unieke creaties zijn de gekste nootjes ontstaan. De cashewnoot vormt hier natuurlijk de basis bij, maar door het gebruik van bijzonder coatings en de noten te vermalen tot unieke creams zijn er heel veel variaties verkrijgbaar. De ‘gewone’ cashewnoot zul je hier dan ook zeker niet vinden. De basisnoten worden niet gefrituurd, maar slow geroasted zonder suikers en met pure ingrediënten. Ze zijn volledig pindavrij en vega, de meesten zijn zelfs vegan. Vervolgens zijn er smaken aan toegevoegd.

De smaakjes

Cishew heeft momenteel al 20 smaken ontwikkeld voor hun cashewnoten en daar komen er dit jaar nog meer bij. Ze geven de nootjes bijvoorbeeld een fluweelzachte coating van rode biet. Dat ziet er natuurlijk geweldig uit voor op tafel, maar is ook nog eens heel lekker. Ook zijn er noten met coatings van (melk)chocolade, blauwe bessen yoghurt en lichtgerookte paprika chili. Ook zijn er noten met zoete kaneel, Zwolse mosterd, Zeeuws zeezout en ahorn harissa. Het ziet er allemaal superlekker uit en de combinaties zijn echt verrassend te noemen. Naast de vaste noot hebben ze ook creams gemaakt, die ideaal zijn om lekker te smeren. Zo zijn er creams met o.a. chocolade, gember en groene alg. Het is lekker op een toastje bij de borrel en zelfs op een broodje.

Mijn selectie

Van het merk kreeg ik een doos met 5 smaken om te ontdekken. Omdat ik groot liefhebber ben van deze noot ben ik hier natuurlijk heel blij mee. Ik ontving de soorten: Bietje, Oosterschelde Zeewier, Tuinkruiden, Ahorn Harissa en de Cashew Cream. Mijn favoriet is moeilijk te kiezen, want de Oosterschelde Zeewier is verrassend lekker, de Ahorn Harissa heerlijk en de cream is geweldig op een toastje of zelfs op de boterham!! Deze laatste biedt een lekker en uniek alternatief voor pindakaas 😉

De noten van Cishew kun je online bestellen op Cishew.com. Ze werken met een maandelijks abonnement dat je kunt wijzigen en stoppen wanneer je wilt, maar indien je wenst kun je ook eenmalig een box bestellen. Bij een abonnement ontvang je elke maand 5 smaken naar keuze. Dat kunnen cashews met smaakjes, met coating en zelfs creams zijn. Per maand krijg je ongeveer een kilo thuis, dus omgerekend is dat ongeveer 200 gram per soort. Creams zijn wat meer, dus mocht je voor meer creams kiezen kom je wat hoger in gewicht uit. Je kunt hiermee dus zelf kiezen of je eenmalig een box wilt of een flexibel abonnement. Voor de echte cashewliefhebber is dit natuurlijk geweldig!!

– Dit artikel bevat producten die mogelijk zijn gemaakt door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten