Vandaag geef ik je het (supermakkelijke) recept van deze beauty van een taart! Superleuk om te maken voor bijvoorbeeld de verjaardag van je kindje! Geen reden om te bakken? Ook dat mag, want waarom zou je er niet zomaar van mogen genieten? Deze blog vandaag hoort bij de Crea-hop, de creatieve bloghop. Hop van blog naar blog en ontdek de allerleukste creatieve diy ideeën en maak bij elke blog kans op een winactie. Bij mij maak je kans op alle ingrediënten om deze leukerd zelf te kunnen maken. Doe je mee?
Wat is een bloghop?
De Crea-hop is een creatieve bloghop. Bloghoppen wordt tegenwoordig regelmatig georganiseerd en is echt superleuk om nieuwe blogs te leren kennen. Je ‘hopt’ namelijk van blog naar blog en gaat zo het cirkeltje rond totdat je aankomt op de blog waar je weer begonnen bent. Ook is er wat te winnen. Bij mij kun je alle ingrediënten winnen om de taart te maken waarvan ik vandaag het recept deel. Hij is top voor een kinderverjaardag, maar ook voor je eigen feestje en zelfs voor zomaar. Moeilijk? No way! Als ik het kan…kan jij het ook!
Als het goed is ben je via Karin van www.maakhetvrolijk.nl hier terechtgekomen (bedankt Karin!) of stap je nu pas in de bloghop en begin je dus bij mij. In beide gevallen heet ik je graag welkom! Hopelijk doe je veel leuke ideeën op en ga je meedoen met mijn winactie!
Sprinkle Party Cake!
Ingrediënten:
Voor de biscuittaart:
- 1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
- 5 eieren
- 50 ml. water
Voor de taartvulling:
- 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
- 100 g. roomboter (zacht)
- 125 ml. melk
- Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw)
Voor decoratie:
- 1 zakje Dr. Oetker Roze Glazuur
- 1 flesje discodip
- 1 reep witte chocolade
Extra nodig:
- springvorm 18 cm
- bakpapier
- Dr. Oetker bakspray of boter om in te vetten
- Mixer met garden
- Spatel of plat mes
Bereiding:
1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrische oven: 180 graden, heteluchtoven: 160 graden).
2. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray of boter.
3. Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.
4. Bak de taart in 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Je checkt dit simpelweg door even met een prikker in de cake te prikken. Komt hij er schoon uit dan is het gaar, blijft er cake aan plakken dan moet hij nog even. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen.
5. Klop ondertussen de zachte roomboter op de laagste stand met een mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
6. Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Voeg de blauwe kleurstof toe (doe met beleid, beter meerdere malen kleine beetjes dan in één keer een half tubetje). De kleurintensiteit bepaal je zelf. Klop de massa in circa 1 minuut op de middelste stand tot een luchtig geheel.
7. Snijd de afgekoelde taart met een broodmes over de lengte in 3 gelijke plakken en smeer op elke laag een laagje botercrème. Stapel de 3 lagen op elkaar en bestrijk de buitenkant van de taart met de resterende botercrème. Probeer het zo glad mogelijk te maken.
8. Plaats vervolgens de roze glazuur 10 minuten in een bak of ketel met heet water en kneed het glazuur vervolgens in de verpakking.
9. Plak ondertussen tweederde van de discodip tegen de onderste rand van de taart. Wees voorzichtig met aandrukken, want dan ga je knoeien met de botercrème! Pas op met de discodip, hier gaat een boel van ernaast wat overal heenspringt.
10. Decoreer de bovenkant van de taart met het roze glazuur en laat het iets over de rand lopen.
11. Breek de chocoladereep in stukjes en druk deze zachtjes op de bovenkant van de taart in de nog zachte glazuur. Besprenkel met net wat discodip en klaar ben je!!
Deze beauty van een taart laat zich het best bewaren in de ijskast. De botercrème wordt hier hard in. Wil je ervan gaan snoepen, zorg dan dat je hem ongeveer een half uurtje van te voren uit de ijskast haalt zodat hij op kamertemperatuur kan komen. De binnenkant van de taart ziet er feestelijk uit. Door alle laagjes met de gekleurde botercrème krijg je een verrassend effect. Voor meer smaak zou je altijd nog fruit ertussen kunnen doen, maar vaak is dit smaakgebonden. Ik vond deze taart superleuk om te maken en ook nog eens heel eenvoudig! Een echte aanrader dus!
Winnen!
Wil je deze leuke taart ook zelf eens proberen te maken? Ik geef alle ingrediënten weg om deze taart te kunnen maken (op de koelproducten en eieren na). Wat je ervoor moet doen is heel eenvoudig: laat een leuke reactie achter waarin je aangeeft voor wie of welke gelegenheid je deze taart zou willen maken (rijmpjes en gekopieerde winreacties uit andere blogs worden uitgesloten van deelname, wees dus oprecht en uniek).
De winnaar wordt 15 mei bekendgemaakt en krijgt een persoonlijk mailtje van mij. Reageren binnen 48 uur, anders wordt er een nieuwe winnaar gekozen! Succes!!
Het zou ontzettend leuk zijn als je verder hopt naar Ilse van blog.kreanimo.com. Ook weer een super creatieve blog waar ook weer iets leuks te winnen valt. Bedankt voor het hoppen naar mijn pagina en hop ze lekker verder, hopelijk kom je nog eens een keertje terug op mijn blog!
De winnares is Natasja van Oosterhout! Gefelicitaart!
Wil je ook deze leuke taart maken, doe dan mee met mijn winactie!
written by