Een dagje genieten bij Thermen Bussloo

Nog niet zo heel lang geleden kreeg ik een ontzettend leuk mailtje van Thermen Bussloo. Of ik samen met mijn man of iemand anders wilde komen genieten in hun wellnessgebeuren. Natuurlijk zei ik hier geen nee tegen! Ik had er al veel van gehoord en wel eens over gelezen, maar was er nog nooit zelf geweest. Samen met mijn schoonzusje zijn we naar Voorst afgereisd om ons te laten onderdompelen in rust en reinheid. Vandaag vertel ik je meer over ons dagje!

’s Ochtends half tien vertrokken we vanuit Belfeld, een dorpje bij Venlo. We hadden onze kindjes bij de oma’s gedropt en waren er helemaal klaar voor. Mijn schoonzusje is in januari bevallen van haar eerste kindje en ik eind maart van Brody, dus eigenlijk hadden we dit ook wel dik en dwars verdient! De reis ging goed, we gingen met de auto, en 1,5 uur laten arriveerden we bij Thermen Bussloo. Het was er ontzettend druk. Alle parkeerplaatsen stonden vol en we konden parkeren op het parkeerterrein voor het personeel.

Van buiten ziet het er supermooi uit. Misschien zijn wij niet zoveel gewend, maar we waren nu al onder de indruk en we waren nog niet eens binnen! Eenmaal door de deur kom je bij de balie en ook daar stonden genoeg mensen te wachten. Ook deze ruimte zag er ontzettend mooi en luxe uit. Gelukkig hoefden we niet zo lang te wachten. Een medewerkster ‘checkte’ ons in en we kregen polsbandje en een plattegrond (ja echt!) mee met achterop een sticker van ons programma die dag. We hadden namelijk het Oosters arrangement, wat bestaat uit toegang tot de wellnessfaciliteiten, een Sabaaydi massage, een lunchbuffet en koffie/thee met gebak. Ze hadden de massage om half 12 voor ons ingepland, dus het was nog even haasten geblazen.

Eenmaal door de klapdeuren kwam je bij de kluisjes terecht. Dit waren er echt genoeg en maak je open en dicht met je polsbandje. We gingen op zoek naar de verkleedhokjes, maar die waren er niet! Bij Thermen Bussloo is het twee keer per maand badkledingdag (elke 2e en laatste dinsdag van de maand) en verder heb je natuurlijk geen verkleedhokje nodig. Ietwat klungelig deden we onze bikini aan onder de badjas en waren we klaar voor onze massage.


Beautybehandeling: Sabaaydi massage!

Vanuit de ruimte van de kluisje kun je via de klapdeuren aan één kant naar de sauna’s en aan de andere kant naar het beautygedeelte. In dit laatste worden alle behandelingen uitgevoerd. Denk hierbij aan massages, maar ook gezichtsbehandelingen en manicure/pedicure. Je kunt je er van top tot teen laten verwennen. Zoals gezegd kregen wij de Sabaaydi massage. Ik had er nog nooit van hoort, maar uiteraard wel even ingelezen op internet thuis.

Een Sabaaydi massage wordt gedaan met kruidenstempels. Dit zijn een soort stoffen zakjes met kruiden in en olie die warm gemaakt worden en waarmee over je rug gemasseerd wordt. Dit doen ze op bepaalde plekken om de stress weg te drijven en te detoxen, heerlijk!! Het ruikt ook nog eens ontzettend lekker. Erna wordt er ook nog eens met de hand gemasseerd, waarna we een soort van wakker mochten worden en rustig konden opstaan. De massage duurde in totaal 35 minuten en ik kan je vertellen: het is een ontzettende aanrader!! Het gevoel van de warme kruidenstempels is heerlijk!!

Hierna vervolgende we onze weg naar de sauna’s. Ik ben normaal geen saunaganger (veel te heet), maar in combinatie met een dag complete wellness is dat natuurlijk een ander verhaal. We liepen eerst een rondje (binnen en buiten) om te kijken wat er allemaal was. Thermen Bussloo beschikt over ontzettend veel verschillende sauna’s. Allereerst gingen we in het hammambad met aquasound. Dat laatste wisten we niet, we genoten al van het heerlijke water. Toen een mevrouw ons erop attendeerde dat er geluid onder water was moesten we dit natuurlijk uitproberen. Een heerlijk rustgevend muziekje speelde zich af wat het gevoel van rust nog meer maakte.

Na een tijdje in het Hammambad gingen we in de rozensauna. Zoals de naam al zegt rook het er heerlijk naar rozen. De temperatuur was hier nog heel goed te doen. Erna zijn we het zwembad ingegaan, dat naar buiten loopt. Omdat het die dag niet heel warm was werd dit na een tijdje een beetje fris en zijn we even gaat ontspannen bij een van de voetenbaden.

Omdat we toen redelijk droog waren en het ook wel tijd was om te gaan lunchen zijn we naar het restaurant gegaan. Ik moet toegeven dat het ietwat vreemd was om met je badjas aan een lunchbuffet te schuiven, maarja…iedereen zat natuurlijk zo!

Het lunchbuffet was ontzettend goed verzorgd. Er was keuze uit brood, beleg, salades, fruit, warme gerechten en toetjes. Het drinken zat niet in ons arrangement, dus moesten we bijbetalen. Hierbij scannen ze ook weer je polsbandje zodat je geen portemonnee hoeft mee te nemen. Handig! We hebben elk twee rondes gedaan en hebben nog een toetje gepakt, yum!

Na de lunch vervolgende we onze weg naar de sauna’s buiten. Hier hebben we sauna’s afgewisseld met het zwembad. Ik weet niet meer precies welke we allemaal zijn geweest, maar weet wel dat we in een sauna zijn geweest, volgens mij de Geysersauna, waarbij we een gezichtsmaskertje aangereikt kregen. Dit dienden we allemaal op te smeren en in de sauna mee te blijven zitten. Heel apart! We zijn er wat eerder uitgegaan, want wat werd het warm!

Op het einde zijn we ook nog bij een opgieten geweest in de Azië sauna. Hier werd het zo heet dat we na twee van de vier rondes al besloten het voor gezien te houden. Na ons kwamen er steeds meer mensen uit haha. Buiten hebben we even afgekoeld en erna zijn we aan de thee met gebak gegaan. Zelf koos ik voor een warme chocomel overigens 😉 Hierna zijn we ons gaan omkleden, hebben we onze spullen gepakt en was ons dagje voorbij. We hebben er overigens van 11.00 uur tot 17.45 vertoefd, dus een geslaagd dagje was het zeker!

Wie houdt van ontspanning of behoefte heeft aan een dagje lekker genieten en even niks raad ik Thermen Bussloo echt aan! Ze hebben een enorme keuze aan sauna’s en aan behandelingen. Check ook even hun website: www.thermenbussloo.nl voor leuke arrangementen, want daarmee ben je een stuk goedkoper uit en heb je je dag lekker gevuld. Ondanks dat het zo druk was merkte je er overigens weinig van. Het complex is namelijk ontzettend groot dus de menigte verdeelt zich goed.

Binnen mag je overigens geen foto’s maken en ook je telefoon is er niet toegestaan. Logisch ook, het heeft te maken met de privacy van de gasten. Het parkeren bij Thermen Bussloo is overigens gratis. Je krijgt een uitrijmuntje bij het ‘uitchecken’. Hier wordt tevens je bandje gescand waarna je alles kan betalen wat je genuttigd hebt. Het Oosters arrangement dat wij hebben gehad kost overigens v.a. €79,95 p.p. Graag wil ik Thermen Bussloo bedanken voor deze heerlijke dag. Zowel mijn schoonzusje als ik hebben echt genoten! Of ik nog een keertje terugga? Jazeker!!

Ben jij overigens bezig met het organiseren van een leuk dagje uit samen met je vriendinnen en wil je naar Thermen Bussloo? Om deze dag helemaal onvergetelijk te maken kun je natuurlijk een limousine huren. Je kunt kiezen uit verschillende soorten limo’s waaronder, een Hummer limousine of een van de roze limousines!

Ben jij al eens bij Thermen Bussloo geweest?

– samenwerking –

7 gedachten aan “Een dagje genieten bij Thermen Bussloo”

  1. Ooooooh met een bikini durf ik het ook nog wel aan. Mijn zus geeft nergens om, maar ik ben toch iets preutser. Ze zou zo met mij meegaan, die vind zoiets hemels. Wie weet moet ik een keer een drempel over.
    Fijn verslag!

  2. Heerlijk he sauna, daar hou ik erg van. Ik zou hier graag een keer na toe willen. Ik heb samenwerking eerder afgewezen, omdat ik twee uur heen en terug moet rijden. Ik vind het nog steeds jammer, maar wie weet ooit…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten