Dagje uit: Dierenrijk

Dierenrijk

Vorige week mochten we namens VakantieVeilingen een dagje erop uit naar de dierentuin: Dierenrijk! Dierenrijk ligt in Nuenen, wat voor ons nog minder dan een uurtje rijden is. Lekker in de buurt dus. We waren er nog nooit geweest, dus lieten ons verrassen.

De rit ernaartoe ging uiteraard lekker soepel. Eenmaal aangekomen was het even zoeken naar een parkeerplaats, want het was ontzettend druk. Het was tenslotte nog vakantie hier in het zuiden, dus uiteraard hadden we dat ook wel verwacht. Eenmaal de auto geparkeerd gingen we het park in, waar we vrijwel meteen nog voor de ingang bij de stokstaartjes kwamen. Volgens mij heeft het aardig wat indruk op Benthe gemaakt, want als we nu over de autoweg rijden zegt ze dat ze soms nog wel eens een stokstaartje langs de weg ziet staan, haha!

Door de poortjes kom je meteen bij een groot plein met grote eetgelegenheid, terras en grote speeltuin. Het Dierenrijk staat bekend om een goede verdeling tussen dieren en speeltuintjes. Voor kleine kinderen zoals Benthe (3 jaar) is dit uiteraard heel fijn.

We aten ons wat en toen we de boterhammen op hadden gingen we verder naar de dieren. De route van het park is makkelijk te volgen. Her en der heb je wel wat zijstraatjes om het e.e.a. af te korten, maar all over is het goed zonder kaart te doen. Bij de ingang krijg je wel een plattegrond mee hoor, maar in feite zou je hem niet nodig hebben.

Wat leuk is voor kleine kindjes is dat de dieren middels o.a. glas zitten afgeschermd. Zo kunnen kleine kindjes ook zelf kijken zonder dat hun ouders hen steeds moeten optillen. Sommige dieren leken dit echter niet zo leuk te vinden. Zo waren de beren echt letterlijk aan het ijsberen voor het glas. Ze liepen wat zielig heen en weer. De andere dieren leken er geen last van te hebben. Dit was niet zo op alle plaatsen, soms waren er ook lage touwen o.i.d.

Ook zijn er bepaalde gedeeltes waar je tussen de dieren in kan lopen, met name de vogels. Ze komen niet echt bij je, maar het idee (vooral voor kleine kinderen) om echt tussen deze vogels te lopen is natuurlijk erg spannend. Behalve tussen de vogels kon je ook ergens tussen de apen lopen. Hier liep je wel het risico dat een aap op je kwam gesprongen. Benthe vond het geweldig om de aap te aaien (ze heeft het er nu nog wel eens over)!

Zoals ik al eerder zei vindt je door de hele dierentuin ook allerlei speeltuintjes. Vooraan en in het midden van het park liggen de allergrootsten, de anderen door het park heen zijn wat kleiner. Fijn is dat je ook overal genoeg eetgelegenheden hebt en toiletten. Je hoeft zo niet je lunch te plannen, want kunt altijd wel ergens zitten.

Het Dierenrijk heeft ons aangenaam verrast. We vonden het dagje uit erg leuk. Alles wat mooi en verzorgd, de dieren die er waren waren ook echt uiteenlopend (van een olifant tot een leeuw en van een beer tot een flamingo) en de speeltuintjes waren top! Mocht je dus in de buurt zijn is dit echt een aanrader. Via VakantieVeilingen kun je geregeld lekker goedkoop je toegangskaartjes scoren, dus voor vertrek echt even checken!

Bedankt VakantieVeilingen voor deze leuke dag!

– samenwerking –

Eén gedachte over “Dagje uit: Dierenrijk”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten