De 5 beste en origineelste bespaartips!

bespaartips

Besparen, we vinden het leuk als het ons lukt, maar vaak willen we er geen of weinig moeite voor doen. Toch kan het echt wat opleveren als je een avondje goed ervoor gaat zitten en gaat kijken waar je op kunt besparen. Besparen kan op allerlei manieren en vaak weten we ze wel. Vandaag geef ik je de 5 beste en origineelste bespaartips!

1. Bespaar challenge

Wil je echt de uitdaging aangaan, ga dan een bespaar challenge aan. Hoe je deze invult en wat het precieze doel gaat worden kun je natuurlijk zelf verzinnen, maar belangrijk is dat je het vooraf wel vast hebt staan. Kies bijvoorbeeld voor een no spent weekend (een weekend waarin je helemaal niets gaat uitgeven), een x bedrag voor boodschappen voor een week (hou dit uiteraard wel laag aan, anders heeft besparen nog geen zin) of draai het om en stel je doel in op een x bedrag per maand te besparen. Je zult zien, als je en doel hebt dat goed behapbaar is gaat je dit zeker lukken!

2. Bibliotheek dingen

Ben je iemand die graag leest en regelmatig boeken koopt? Zonde, want het kost veel geld en het neemt aardig wat ruimte in beslag in huis. Je kunt natuurlijk ook voor e-books gaan. Deze nemen geen ruimte in beslag en zijn vaak meer dan de helft goedkoper. Nog beter ga je naar de bibliotheek! Daar hebben ze onwijs veel boeken die je lekker elke week mee naar huis kunt nemen. Het ligt een beetje aan jouw bibliotheek natuurlijk, maar wij mogen per keer maar liefst 30 (!!) boeken meenemen. Nu is dat wat veel van het goede, maar je snapt wat ik bedoel 😉

3. Energie is de grootste kostenpost

Dat energie de grootste kostenpost is weten we allemaal wel. Via SwitchHero meld je je eenmalig aan en zij zorgen er elk jaar voor dat jij bespaart op je tarief. Dat scheelt jou natuurlijk geld en een boel uitzoekwerk, want geloof mij…dat uitzoekwerk is killing! Daarnaast kun je uiteraard overwegen om zonnepanelen te nemen, maar bedenk je wel dat je de investering hiervan ook eerst moet terugverdienen.

4. Deel je auto

Heb je een auto? Of misschien wel twee samen met je partner? Tegenwoordig is dat heel normaal, hier hebben wij ook twee auto’s. Ook auto’s zijn grote kostenposten, want wat dacht je van de maandelijks terugkomende kosten zoals de verzekering en de wegenbelasting? Ook het onderhoud betaal je, al is dit niet maandelijks. Mocht je nu niet dagelijks je auto nodig hebben kan het interessant zijn om jouw auto te delen. Er zijn genoeg platformen waar je dit kunt regelen en waarbij andere mensen tegen een vergoeding in jouw auto kunnen rijden. Zo zijn jullie allemaal een stukje goedkoper uit en rij je toch auto.

5. Gratis sporten

Tot slot het sporten. Heb jij het al opgepakt? Sportabonnementen verschillen heel erg in prijs. Zo betaal ik €21 per maand en kan ik onbeperkt fitnessen. Daar is natuurlijk niets van te zeggen, maar ik weet nog heel goed wat ik betaalde toen ik in Maastricht woonde: €60 per maand! Met een beetje wil en doorzettingsvermogen kun je ook thuis heel goed sporten en dat nagenoeg helemaal gratis! Het enige wat je nodig hebt is een yogamatje en een tv of tablet om fitness videos op af te kunnen spelen.

Hoe bespaar jij het liefst? Door elk jaar over te stappen van energie, het thuis sporten of misschien wel op een andere manier? Ik ben daar uiteraard heel erg benieuwd naar, dus mocht je een originele bespaartip hebben voeg hem dan zeker toe in de comments onder dit artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten