De 5 lekkerste lunch tips voor kids!

De 5 lekkerste lunch tips voor kids!

Wat maak jij altijd voor lunch? Eet je altijd standaard een boterham of wissel je wel eens af? Misschien pak je een gezonde smoothie of misschien pak je helemaal uit met allerlei gerechtjes. Wat je ook doet, een goede lunch is een top idee. Aan het einde van de ochtend lijken we soms wat in te kakken en een lekkere lunch kan net die oppepper geven die we dan nodig hebben. Dat geldt ook voor kinderen. Ben je op zoek naar leuke, lekkere en makkelijke lunch ideeën voor kinderen? Ik geef je vandaag 5 fijne lunch tips.

Bij ons eten de kinderen drie keer per week hun lunch op school. Ze hebben een broodtrommel met allerlei vakjes in, waardoor we kunnen kiezen voor verschillende soorten voeding. Zo krijgen ze bijvoorbeeld altijd één of twee sneeën brood mee, een kaasje, wat chocopops en een liga. Voor de kinderen is het lekker afwisselend en ze krijgen toch genoeg binnen om de dag weer vol energie door te kunnen gaan. De andere twee dagen eten ze lekker bij ons thuis.

1. Fruitsticks

Erg leuk en gezond is het om je kinderen fruitsticks te laten maken. Koop wat verschillende soorten fruit en verdeel die in bakjes die je op tafel zet. Geef ze wat prikkers en prikken maar. Op die manier kunnen ze combinaties maken die ze zelf lekker vinden en voor kindjes is het natuurlijk heel erg leuk om zelf hun eten klaar te maken. Succes gegarandeerd 😉

2. Nutella boom

Iets minder gezond, maar zeker niet minder lekker, is het maken van een Nutella boom. Van bladerdeeg maak je een soort van kerstboom die je insnijdt als reepjes. Hier smeer je Nutella op en vervolgens draai je de reepjes in elkaar. Leg het geheel even in de oven en eenmaal afgekoeld kunnen je kindjes telkens een stukje van de kerstboom trekken om lekker op te smullen.

3. Broodje knak

Helemaal niet gezond, maar altijd goed onder de lunch tips is een broodje knak. Het is voor ouders ook heel erg makkelijk en snel gemaakt, want je hoeft enkel maar wat knakworstjes in een pannetje op te warmen. Broodje smeren, wat mayo erin en hop die worstjes ertussen. Smullen maar!

4. American pancakes

Wat het hier thuis altijd goed doet zijn American pancakes. Die zijn kleine compacte pannenkoekjes die echt ideaal zijn als lunch. Doordat ze klein zijn kun je ze goed verdelen en in porties eten. Strooi er wat poedersuiker overheen of wat schenkstroop. Leuk ook is het maken van poffertjes. Je doet dit makkelijk zelf met een poffertjespan van Chefo.nl.

5. Zelf sandwiches maken

Tot slot de boterham. Hoe saai is het om enkel een boterham met pasta te krijgen als je je bedenkt dat er zoveel meer mogelijk is. Haal allerlei soorten beleg in huis en laat je kindje leuke combinaties maken voor hun eigen sandwiches. Laat ze er een leuke prikker met figuurtje erop in prikken en erna lekker smullen.

Wat eten jouw kindjes graag voor lunch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten