De 5 musthaves voor jouw slaapkamer

musthaves slaapkamer

Hoe ziet jouw slaapkamer eruit? Staat er enkel een bed en is het heel sereen? Of staat de strijkplank er met een berg was en andere huishoudelijke spullen? Feit is dat wanneer je je slaapkamer opgeruimd hebt en er geen overtollige items hebt rondslingeren je beter slaapt. Natuurlijk mogen er bepaalde dingen juist niet ontbreken en dus geef ik je vandaag 5 musthaves voor jouw slaapkamer!

1. Goed beddengoed

Met stip op één staat natuurlijk een goed bed met fatsoenlijk beddengoed. Een bed is niet iets dat je zomaar koopt, maar met beddengoed kun je juist lekker wisselen. Je slaapkamer ziet er dan vaak al meteen een stuk mooier uit. Kies voor een goede slaap een comfy hoeslaken dat ademt. Zo zweet je niet veel in bed en heb je heerlijke nachten. Voor je kindjes adviseer ik een matrasbeschermer. Ze hebben wel eens ongelukjes en het is heel zonde wanneer dat het matras vies maakt. Ook voor jezelf kun je een matrasbeschermer aanschaffen, want ons lichaam geeft elke nacht tamelijk veel vocht af. Zo blijft ook jouw matras schoon en fris.


2. Nachtkastjes

Nachtkastjes zijn echt een must op een slaapkamer. Je kunt er een lampje op zetten, je bril wanneer je er een draagt en je telefoon. Heb je nog een aparte wekker? Dan is het natuurlijk wel zo fijn om die naast je op slaaphoogte te hebben, zodat je weet hoelaat het is wanneer je ’s nachts een keer wakker wordt of dat je hem uit kunt zetten wanneer hij in de ochtend af gaat. Niet alleen is een nachtkastje praktisch, wanneer je een leuk exemplaar uitkiest maakt het ook jouw slaapkamer een stuk stijlvoller.


3. Licht

Ook op de slaapkamer kun je met licht spelen. Vaak hebben we een grote lamp in het midden van de kamer hangen en wat nachtlampjes, maar je kunt het ook anders aanpakken. Denk bijvoorbeeld eens aan leuke en moderne wandlampjes of spotjes verwerkt in het plafond. Wanneer je deze kunt dimmen zit je helemaal goed, want zo kun je zelf de sfeer in de slaapkamer bepalen 😉


4. Opbergers

Zelf ben ik niet zo’n fan van een boel rommel op de kamer hebben. Ik heb er het liefst zo weinig mogelijk liggen. Spullen die echt nergens anders heen kunnen berg je op in je kledingkast en wanneer daar geen plek meer voor is kun je het opbergen in een speciale opberger. Laat dit alleen niet in het oog springen en kies een stuk uit dat ook echt bij de sfeer van jouw slaapkamer past. Op die manier blendt het erin en valt het minder op, waardoor het ook minder storend is.


5. Spiegel

Tot slot een spiegel. Voor mij heeft het jaren geduurd voordat er een spiegel kwam, maar na mijn operatie aan mijn benen (ik heb 2,5 jaar geleden liposuctie aan mijn benen laten doen) was hij er. Nu staat er al enkele jaren een mooie passpiegel in mijn slaapkamer, waardoor ik mijn complete outfit kan checken wanneer dat nodig is. Ook geeft het me meer zelfvertrouwen als het om mijn lichaam gaat. Hierdoor ben ik van mening dat iedereen een grote spiegel in zijn/haar slaapkamer dient te hebben! Mocht je hem niet in het zicht willen hangen, hang hem dan bijvoorbeeld in een deur van je kledingkast.

Welke musthave ontbreekt er nog voor jou?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten