De 5 voordelen van kunstgras in je tuin

voordelen kunstgras

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een stukje gras in zijn of haar tuin liggen en maar goed ook, want het zorgt voor een goede afwatering! In sommige gemeenten is het zelfs verplicht en mag je niet je hele tuin dichtleggen met tegels. Wij hebben best een stuk gras in onze achtertuin en hoewel dat fijn is heeft het ook zeker een keerzijde: het is veel onderhoud! De oplossing? Kunstgras!

1. Makkelijk in onderhoud

Al jaren wil ik heel graag kunstgras in onze tuin, want jeetje wat is het veel werk om dit bij te houden. Dan heb ik het nog niet direct over het gras maaien, want dat is nog redelijk snel gedaan. Wist je dat je echt gras vaak wat moet bijzaaien, bemesten en van kalk moet voorzien? Alleen dan blijft je gras in topconditie. Doe je dit niet, dan ga je het al snel zien, iets dat bij ons dus het geval is.

2. Geen onkruid meer wieden 

Eén van de vervelendste klusjes bij ons gras is het weghalen van al het onkruid. Nu hebben wij er wel extreem veel last van (denk ik althans) en dus ben ik er ondertussen wel een uur per week mee bezig. Die tijd besteed ik liever aan wat anders! 

3. Heel natuurlijk

Vroeger was kunstgras echt heel lelijk. Het waren van die goedkope matjes waarvan je heel snel zag dat het om nepgras ging, zeker niet iets om in je mooie tuin te leggen. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten kunstgrassen en kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende diktes en kleuren. Het is soms niet van echt te onderscheiden en juist dat is heel mooi. Wil je overigens van je echte gras af, dan raad ik je aan om hulp te vragen. Kunstgras laten leggen is namelijk lekker makkelijk en je kunt er snel van genieten. 

4. Altijd schoon

Een voordeel van kunstgras is dat het altijd schoon is. Er lopen natuurlijk wel beestjes door, maar mierennesten bijvoorbeeld zijn verleden tijd. Je kunt regelmatig je kunstgras stofzuigen om het in goede conditie te houden. Dat lijkt misschien wat raar, maar is heel normaal. 

5. Geen kale plekken meer

Nog één van de voordelen van kunstgras is dat het geen kale plekken kan geven. Wij hebben bijvoorbeeld een speeltoestel met schommel in de tuin en je raad het al…onder de schommel is een hele kale plek waar geen gras meer groeit. Dat ziet er niet zo mooi uit en is ook nog eens heel vervelend, want de grond blijft onder de schoenen van de kindjes zitten en ze lopen het zo mee naar binnen. Met kunstgras heb je hier geen omkijken meer naar.

Zou jij voor echt gras of voor kunstgras kiezen?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten